Dette skjer på Fauske 3. juni på den årlige samlingen for bibliotekansatte i Nordland. Hit kommer også den Lulesamiske bokbussen fra Tysfjord, Bokbussen i Gildeskål og Meløy, samt bokbussen i fra Rana.

- Å markere Leseåret i bibliotekene og bokbussene, er et flott tiltak for å øke bevisstheten om verdien av det å kunne lese, sier fylkesråd for Kultur og miljø, Marit Tennfjord.

Ca 32 prosent av Norges voksne befolkning scorer lavt på leseferdigheter, ifølge nyere statistikker. - Dette er en demokratisk utfordring, sier fylkesråden, fordi gode leseferdigheter er nødvendig for å kunne ta del i et samfunn med store endringer og omstillinger.

På bibliotekmøtet i Fauske kommer 70 bibliotekansatte fra hele Nordland, for å lære og diskutere aktuelle temaer, både om Leseåret og bruk av digitale og elektroniske bøker, sosiale medier, tvitring og om dataspill i bibliotekene.

Til møtet kommer også tre av de fem bokbussene som kjører i Nordland, for vise frem bussene og motta den flotte bokgaven, som består av over hundre håndplukkede bøker og andre medier for både barn, ungdom og voksne. Det er et variert og kvalitetssikret utvalg av enkle, populære, spennende, morsomme og lærerike bøker og lydbøker, som passer for alle aldersgrupper og for alle typer lesere.

- At det er bokbussene som blir gjenstand for oppmerksomheten denne gang er helt på sin plass, sier fylkesråden. - Bokbussene oppsøker publikum og tilbyr sine tjenester til de som ikke har noe bibliotektilbud i nærmiljøet og til de som ikke er så mobile, som for eksempel barn og eldre.

Med disse bokpakkene får bokbussene et verdifullt tilskudd av de beste nyere bøkene på markedet i dag, som de kan ta med seg på neste kjøretur.