- Det er veldig stas å kome hit til kulturfabrikken i Sortland. Det er gode fasiliteter og en proff scene, sier Lars Bremnes etter konserten.

Sammen med et band bestående av Kjetil Dalland, Georg Buljo og Tron Augland, bydde han på en blanding av nye og gamle sanger, til stor glede for publikum.

Konserten, som var den siste i en rekke på åtte, er i forbindelse med Bremnes sitt 20-årsjubileum som plateartist. I 1994 gav han nemlig ut sitt første album "Stjernesukkertøy".

– Dette er en liten jubileumsturnè der jeg har plukket ut en del låter fra katalogen, bestående av både gammelt og nytt, sier han.

Mer kresen

Bremnes har vært en aktiv låtskriver gjennom hele sin karriere, og synes at den delen av jobben er like givende i dag som da han startet opp.

– Å skrive på en sang og oppdage at  jeg er på sporet av noe, er et like stort adrenalinkick i dag.

Følelsen jeg får når jeg starter å skape nytt material, har ikke forandret seg.  Det ser jeg på som en gave, og jeg håper at idebanken ikke går tom, smiler han.

– Samtidig så skriver jeg nok ikke så mye som jeg gjorde før. Jeg har nok blitt mer kresen, føyer musikeren til.

Ser fremover

Men selv om Bremnes har en rik katalog å velge fra og utelukkende kunne lent seg til gammelt stoff om han hadde ønsket, vil han ikke hvile på laurbærne.

– Det er viktig å se fremover og å skape noe nytt. Elller så stopper det opp, sier han.

Og er det noe han ikke gjør, så er det nettopp å stoppe opp. For en drøy måned siden slapp han en ny singel, "Under en rosa sky", og i januar blir det ny plate.