Forslag om å stenge strandgata for biltrafikk, fra lensmannskontoret til krysset i Kjøpmannsgata, og også flere gater inn mot Strandgata. ILLUSTRASJON: Sortland Næringsforening

VG-listakonserten på Sortland kan se ut til å bli en folkefest for hele Vesterålen. Det er satt opp busser til Sortland fra byer og tettsteder i området, og næringslivet og andre oppfordres til å bidra med det de kan.

På et møte i Sortland Næringsforening i forrige uke ble det foreslått å stenge Strandgata for biltrafikk denne dagen. Forslaget er nå beiarbeidet og er ute på høring.

LES OGSÅ: Frir til folket

Planen er ifølge Sortland Næringsforening å fylle gata og torget med aktiviteter denne dagen, og man satser på at mange vil bruke dagen på Sortland, ikke bare være der under selve konserten. Selv om det er satt opp busser, ventes det også stor biltrafikk. Næringsforeninga har også satt opp forslag til parkeringsplan.

LES OGSÅ: Se hvordan du kan bidra

Konserten skal holdes på kaiområdet mellom Kulturfabrikken og Skibsgården. Det er spådd et sted mellom 10.000 og 15.000 publikummere på konserten - hvor blant annet Marion Ravn, Sivert Høyem, Donkeyboy og Kråkesølv skal oppdre.

LES OGSÅ : Her holdes konserten

LES OGSÅ : Artistene er sluppet