Plata er spilt inn i Store Studio i Bodø med Håvard Christensen som tekniker og produsent.

Publiners vil ikke settes i musikalske båser, og har derfor laget sin egen genre, ”Folk’n roll”. Denne gangen eksperimenterer de erfarne musikerne med nye musikalske elementer og forsker videre i sitt musikalske uttrykk. Plata er hovedsakelig spilt inn live i studio og uttrykket er mer neddempet enn før. Utenom elektrisk gitar er alle instrumenter akustiske denne gangen og en rekke gode hjelpere bidrar på innspillingen. Ragnhild Furebotten på fele, vokalist Rakel Aurjord og trekkspiller Andrej Stepanov. I tillegg bidrar Kai Somby med joik og Bjørn Andor Drage har laget strykerarrangementer som er blitt forbilledlig tolket og innspilt av Sveinung Lillebjerka, Øyvind Mehus og Patrycja Woloch

Publiners er glad i det norske språket og Brønnøydialekten: - Det føles mye bedre og mer ekte å synge på sitt eget språk, sier gutta i bandet. Tekstene favner vidt, fra de nære og personlige til betraktninger om bygdedyret og historien om Ol Tomså, reindriftsame og bjørnejeger fra Helgeland som levde på 1800 tallet.

Det nye albumet har tittelen «Kontroll», som viser til at Publiners er et sjølgående band som har overtatt mye av kontrollen over eget produkt. I tillegg til låtskrivinga, er de medprodusenter på denne plata, og booker og drifter bandet. De fem bandmedlemmene er stolte representanter for den delen av landet som produserer flest musikere per innbygger, Sør-Helgeland. Publiners elsker å spille live, og har flere hundre spillejobber landet rundt bak seg.