Tradisjonelt sett dreier påska seg om krim. Vi har imidlertid satt sammen ei liste med TV-serier som også faller utenfor denne kategorien.

Sesong 1 og 2 er tilgjengelig på Netflix, mens sesong 3 begynner på NRK 2. påskedag.

Endelig er ventetiden over. David Tennant vender tilbake i rollen som etterforsker Alec Hardy i «Broadchurch». Sesong én og to har gått sin seiersgang verden over og fortjener alle den hyllest den kan få. I sesong én ble den lille søvnige sørkystbyen Broadchurch rammet av et tragisk dødsfall, mens sesong to dreide seg om etterspillet etter den sjokkerende etterforskningen i sesong én.

Forventningene til sesong tre er skyhøye og vi gleder oss stort. Mens du venter på sesong tre, kan du se de to første på Netflix.

Karakter sesong én og to: 8/10

The Fall

Alle tre sesonger tilgjengelig på Netflix.

Med Gillian Anderson og Jamie Dornan (Ja, Mr. Grey) i hovedrollene, er The Fall noe av det aller, aller beste undertegnede har sett av krim. her er det ikke etterforskning som er i fokus, men psykologi og karakterene. Dornan og Anderson er mesterlige i rollene som henholdsvis psykopatisk seriemorder og etterforsker. Serien spenner over tre mesterlige sesonger som aldri slipper taket på deg fra ende til annen. Om du skal se én serie i påska, benk deg med denne.

Karakter sesong én til tre: 9/10

Luther

Sesong én til og med fire tilgjengelig på Netflix.

I denne krimserien følger vi DCI John Luther spilt mesterlig av Idris Elba gjennom fire sesonger hvor han kjøres gjennom det meste av det et menneske kan tåles både fysisk og psykisk.

Serien er kanskje litt mer «far fetched» og mindre realistisk enn de to foregående seriene vi nevnte over, men takket være et gnistrende manus, herlig skuespill og flott lydbilde, er det umulig å ikke elske Luther.

I serien følger vi Luther gjennom fire korte sesonger hvor han løser en sak per sesong. Også i denne serien utforskes det mørke sinnet til drapsmannen på en mesterlig måte.

Karakter sesong én til og med fire: 8/10.

The Crown

Sesong én strømmes på Netflix.

I den første ikke-krimmen velger jeg å anbefale The Crown. Det historiske dramaets første sesong er satt til etterkrigstiden da prinsesse Elisabeth brått må ta over kongedømmet da kongen går bort.

Claire Foy er mesterlig som Elisabeth og serien er enormt vanedannende. For de som elsket Downton Abbey, er dette et absolutt must å få med seg.

Dette er tidenes morsomste historietime fra en periode som var avgjørende for utviklingen i Europa.

Karakter sesong én: 9/10

The Expanse

Sesong én tilgjengelig på Netflix. Sesong to rett rundt hjørnet.

The Expanse er en av tidenes beste schi-fi-serier. Denne setningen får mange til å falle vekk allerede nå, men om du fortsatt er med så er dette en serie som bare må ses.

Den ligger per nå på et snitt på 8,3 på IMDB av 33000 stemmer. Det er særs bra for Schi-Fi.

For undertegnede er dette den beste schi-fi-serien siden nyinnspillingen av Battlestar Galactica. Årsaken er at her er det ikke storslått stjernekrig og smell som driver handlingen, men karkaterene og en vannvittig bra historie.

Serien er basert på bokserien til James A. Corey. Sesong én er basert på første del av den første boka i bokserien Levathian Wakes.

Vi treffer en politidetektiv stasjonert på et astroidebelte og en knippe ansatte på en is-frakter som sakte men sikkert avdekker en konspirasjon som går langt ut over hva de kunne fatte.

Serien er ekespsjonelt bra laget, fysikken er troverdig og karakterene likeså. En serie som nok vil overraske mange som mener de ikke liker schi-fi.

Karakter sesong én og to (kommer på Netflix våren 2017):  9/10