Her er norske religiøse folketoner, koralbearbeidelser, litt Bach og Händel og ikke minst noen kortere komposisjoner av Kleive og Groven. Et visst høytidspreg blir det nødvendigvis, orgelmusikk blir alltid det. Ikke det at det er musikk for julen akkurat, denne er nok like fin til påske. Kanskje mest ei plate for de stille stundene, men definitivt ikke i sviskekategorien. Det er bare det at litt for mange iørefallende låter med fine smukke toner ikke gir så mange lyttermessige utfordringer, istedenfor får vi vakre melodier, salmer, folketoner og barokkmusikk.

Sigmund Groven og Iver Kleive har samarbeidet i over 30 år. Allikevel er det rart at disse to instrumentene skal kunne fungere i lag det lille munnspillet med det lave tonevolumet og det store brølende orgel. Samtidig har de begge metalltunger som vibrerer i en luftstrøm, så selve lyden er nokså lik.

Begge musikerne er folk som en ikke hører så mye om, men Sigmund Groven er blant de fremste, om ikke den fremste munnspillvirtuosen i verden. Og Iver Kleive har gitt ut en rekke plater med orgelmusikk, hvorav de to med Max Regers orgelverk ruver, vi husker også hans nylige Requiem for kor og orgel fremført med tre kor i Tromsø. Iver Kleive jobber også mye med andre musikkformer, og må kunne betegnes som en crossoverartist som føler seg hjemme like mye i kirkemusikk og klassisk som i rock og folkemusikk. Han er mye brukt som studiomusiker og har deltatt på over 200 innspillinger.

Sånn i hovedsak er harmOrgan bygd rundt 2 samlinger av Iver Kleives låter. Først egne arrangement over salmemelodier og Suite Provencale. Videre får vi både Bach, Häendel og Sigmund Grovens låter som In Memoriam til hans mor, en religiøs folketone hun sang, salme det også. Skiven avsluttes med Vårsøg, som har vært brukt som kjenningsmelodi til Nattønsket NRK P1 laga av Henning Sommero.

Toccata ”Store Gud vi lover deg”, er mektig og der regjerer Iver alene bak orgelkrakken hvor han trekker og vrir på alt av spaker, knotter og pedaler akkurat slik som vi vil organister skal gjøre. Da har Groven med munnspillet pause. Den og Påskemorgen, Mitt hjerte alltid vanker og Undring er klare favoritter.