Sortland 11. november er LINK Vesterålen og Daniel B. Waleniussen, i samarbeid med Kulturfabrikken Sortland, er stolte av å invitere til en minneverdig kveld som feirer Vesterålens sjarm og samhold gjennom filmen «Vesterålingen i meg».

Filmen, som tar oss med på reisen til bergenseren Mathias Nordvik, som valgte å kaste seg ut i en 1500 kilometer lang ferd for å bosette seg et sted han ikke hadde noen forbindelse til, gir seerne et unikt innblikk i livet som tilflytter i Vesterålen.

Autentisitet og dybde

Den belyser også de naturgitte fordelene og det sterke samholdet som kjennetegner denne vakre regionen. Det skriver LINK Vesterålen i ei pressemelding.

Daniel B. Waleniussen, hjernen bak dette prosjektet, uttrykker sin takknemlighet overfor Mathias Nordvik og beskriver hans deltagelse som avgjørende for filmens autentisitet og dybde.

– Da jeg deltok på mitt første LINK-treff, vekket det noe i meg som skapte et ønske om å bidra, sier Waleniussen i pressemeldinga.

– Jeg ønsket å formidle Vesterålens sjel til potensielle tilflyttere, og det var da jeg tok kontakt med Nordvik for et samarbeid. Resultatet av et år med samarbeid vil du nå oppleve i denne filmen.

LINK Vesterålen er vertskap for denne spesielle kvelden, og inviterer unge voksne, tilflyttere og alle interesserte til en begivenhetsrik aften.

Flere lokale sponsorer

Arrangementet inkluderer foredrag fra anerkjente organisasjoner som Varsom, DNT og Vesterålen turlag, som vil gi innsikt i de utallige mulighetene regionen har å by på.

Etter den spennende filmpremieren vil festlighetene fortsette i Kulturkafeen med en etterfest som inkluderer spennende premietrekninger og livlig stemning takket være en dyktig DJ.

Waleniussen avslører at ideen bak filmen har blitt varmt mottatt lokalt, og at flere lokale sponsorer har sluttet seg til prosjektet for å sikre at visjonen ble realisert. Her trekker han spesielt frem Hadsel kommune som en kommune med sterkt engasjement.

- Dette er en begivenhet du ikke vil gå glipp av. Bli med oss for å feire Vesterålen gjennom filmens øyne og oppdag hva som gjør denne regionen så unik og hjertelig, skriver Angelica Remen, som er styreleder LINK Vesterålen i ei pressemelding.