- Årets lydbok-adventskalender har fått navnet ”Snøfnugg”. Den består av 24 ventelyd-snutter som teller ned til jul. Tekstene består både av typiske juletradisjoner og tanker rundt julefeiringen, forteller skribent og forfatter Beate Heide i en pressemelding.

Tekstene er blitt til i samtale med mennesker i Vesterålen. Det er tekster med henvisning til ulike kommuner, til barndommen og til slik vi forbereder julen i dag.

Det er Bård Mathisen som har laget årets julemelodi med samme navn, ”Snøfnugg” og han som har mikset cden.

Årets prosjekt består av en lyd- cd, og en adventskalender til å henge på veggen. Hver dag får du en ny akvarell og en liten tekst i adventsgave. Det er kunstnerne Anita Lund, Torill Strøm, Evy Martinussen og Inger Kaurin som har stått for akvarellene.

- Tre av dem bor i Øksnes og er aktive medlemmer i maleklubben ”Maleskrinet”. Den fjerde bor i Harstad, men har røtter i Aandøy. De fire har svært ulik strek og måte å male på. De utgjør en spennende helhet sammen. I tillegg til lydboka og adventskalenderen, blir akvarellene å få kjøpt, forteller Beate.

- Lanseringen vil foregå på ”Galleri Uvær” på Hadseløya kommende lørdag. Da blir det opplesing fra adventskalenderen, samt en julefortelling. Bård Mathissen vil spille og kunstnerne vil snakke om bildene sine Det vil bli mulighet til å se alle akvarellene. Dette er kortreist kultur, der alle har lokal tilhørighet, sier hun.

Siv Johansen på ”Galleri Uvær” har laget spesielle ”snøfnugghjerter ” i anledning prosjektet.

- Alle er velkommen til en kjyvstar på jula med enkel servering, opplyses det.