Dødsreisen handler om sekstenårige Tora, som opplever noe forferdelig. Hun står ute på tunet julemorgen, og med ett ser hun noe bevege seg. Hun snur seg og der står dødshesten. Dødshesten viser seg bare hvis noen skal dø.

Hun tenker på det hele dagen, mens hun gjør klart for Åsgårdsreien som kommer om natten for å hente de døde eller de som fortjener å dø. Er det moren, faren eller broren Trym, som skal ut på vikingtokt etter jul? Desperat etter svar går hun til sannsigersken Helle, som vet alt, for å få et svar. Det hun oppdager der er mer sjokkerende enn hun kunne forestille seg.

Handlingen utspiller seg i vikingtida, det er få presoner, men de er viktige alle sammen. Boka er kort med sine 120 sider, men den er god. Dette er en type bok som får deg til å tenke. Selv om noen av karakterene er hentet fra norrøn mytologi, er mange forandret på. Forfatteren gir dem personlig preg og har til og med tatt med nye figurer. Du lærer mye når du leser dennne boka, på en interessant måte.

Jeg likte boka godt, den var fin å lese. Du blir godt kjent med karakterene, det er som om du får et innblikk i deres liv.

Boka passer godt for de fra 12 år og oppover, siden den kan være litt vanskelig å forstå. Den er som sagt flott å lese og jeg vil anbefale den. Det er en bok som du sitter og tenker på i lang tid etterpå.