Konserten med Hanne Krogh, tre tenorer og Eidsfjord Blandakor ble smått magisk. Foto: Espen Mowinckel Pettersson

En fullsatt Møysal i Kulturfabrikken tok imot Hanne Krogh og de tre tenorene Thomas Rudd, Kristian Krokslett og Jan Erik Fillan mandag kveld. I tillegg var den norske trompetist-stjerneskuddet, Stig Espen ”Silvertone” Hundsnes, med på lasset. Og ikke nok med det. Eidsfjord Blandakor stilte som bakteppe i det som var en magisk konsert.

- Jeg vet ikke om dere ser det, men jeg har på meg blåbykjole, sa Krogh fra scenen i begynnelsen av konserten.

Julemagi

De som kom til Møysalen for å få julestemning, ble nok ei heller ikke skuffet.

I denne konserten bevegde Hanne Krogh og stjernetenorene fra de største operahusene seg fritt og storslagent blant musikkens store klassikere og vakre julesanger, og kombinere dette med klok og humoristisk formidling av julens budskap.

Cohen-hyllest

Konsertens kanskje aller største høydepunkt kom da tenor Jan Erik Fillan på vakkert vis hyllet avdøde Leonard Cohen med en sart og sår versjon av «Hallelujha». Ståpelsen har vel ikke gitt seg ennå.

For meg et bakteppe av et lokalt kor, fantastiske musikere og ikke minst sangere ble dette en konsert som nok satte julestemninga i gang hos de fremmøtte.

TENORENE

Thomas Ruud var i mange år ansatt på Statsoperaen i Stuttgart, og har i dag base i Berlin. Innen den italienske heltetenor-sjangeren er han helt i verdenstoppen. For ham er turneen med Hanne og tenor-kollegaene en kjærkommen avveksling og et annerledes høydepunkt i året:– Vanligvis råder vi grunnen alene. Når tre solister er sammen, driver vi hverandre til yttergrensene. Samtidig skapes en helt spesiell og annerledes stemning når de mest kjente ariene kombineres med Hannes unike formidlingsevne. Ingen kan frembringe et  budskap, fortelle historier og binde en konsert sammen som henne, sier han.

Kristian Krokslett fra Salten kom inn i ensemblet i fjor og imponerte alle med en sjelden kombinasjon av urkraft og følelse. Han ble raskt innlemmet som en «superreserve» i «Hanne & Tre Tenorer» og erstatter Marius Roth Christensen som i november er opptatt på operaen i Oslo. Krokslett er fast medlem av Det Norske Solistkor.

Jan Erik Fillan er norske operas nye førsteelsker og går fra hovedrolle til hovedrolle på operascener rundt om i Norge. Han er midt i en rivende utviking i karrieren og høster strålende kritikker. Likevel prioriterer han likevel turneene med Hanne Krogh.– Hanne bringer frem nye sider i oss og gjør oss mer komplette som artister, sier tenoren som også synger musical-sanger på høyt internasjonalt nivå.

Medvirkende:Hanne KroghThomas Ruud, tenorKristian Krokslett, tenorJan Erik Fillan, tenorStein Austrud, kapellmesterStig Espen Hundsnes, trompetTarjei Nysted, fiolin, perkusjonKor: Eidsfjord blandakor

Se video i videovinduene og bla i bilden med piltastene på PC og Mac og ved å sveipe på mobil og tablet.