Havets datter er en av tidenes største seriesuksesser. Bøkene ble trykket opp i til sammen 2,3 millioner eksemplarer – bare i Norge!

Havets datter, romanserien på tretti bøker, ble en stor suksess i Norge da den kom første gang i 2002. Like stor ble suksessen da alle bøkene kom ut i Polen i 2009-2010, under tittelen Córka morza.

– Vi mener det er Trine Angelsens røtter i nordnorsk historie som har gjort denne serien så levedyktig, sier Algard om bøkene, som nå skal glede både nye og gamle lesere igjen.

Serien handler om fiskerdatteren Elisabeth elsker livet i Lofoten. Familien, det lille huset, bygda - og kjæresten Jens. Seksten år gammel blir hun festet som tjenestejente på storgården Dalsrud. På storgården ser hun en luksus hun ikke trodde fantes, og hun møter mennesker som oppfører seg helt annerledes enn det hun er vant til. Snart får hun erfare hun at rikdom og makt også har sine mørke sider...

Forfatter Trine Angelsen (f. 1965) er opprinnelig fra Lofoten, men bor nå på Fauske. Hun begynte arbeidet med serien som 29-åring og håpet at hennes nærmeste ville lese bøkene. Seksten år senere er hun en av landets mest folkekjære fortellere, med 60 bøker bak seg, og i full sving med sin tredje serie.

– Men Havets datter vil nok alltid forbli litt spesiell for meg. Den var steget ut fra uføretrygd og inn i forfatteryrket. Livet mitt fikk en ny og positiv vending og jeg er både ydmyk og takknemlig overfor alle leserne som har fulgt meg siden 2002. At det fortsatt er mange som vil ha serien får jeg ofte bevis på, og det er svært gledelig, sier Angelsen.