«Minus meg» handler om 13 åringen Linda. Linda er modig, snill og litt usikker på seg selv. Og hun er ikke alltid like snill med alle sammen. Hun kan være hensynsløs, men hun prøver alltid å fikse det etterpå. Hun er også på stupetrening ganske ofte i bassenghallen. Midt i et stup stopper hjertet hennes, men hun blir reddet av den mystiske gutten Njål som dukker opp flere ganger når hun trenger hjelp.

Når Linda får beskjed om at hun kan falle død om når som helst, bestemmer hun seg for å rømme for å fikse noe som ble galt i sommerferien. På reisen opplever hun mye spennende og nytt. Noe litt skummelt også. Det er på mange måter en realistisk bok for alle kan jo bli syk. Det er en litt dyster bok, men når du ser hvor sterk hun er blir det litt «lettere» å lese. Pappaen til Linda snakker nynorsk, så det kommer litt av det også, men det er fortsatt lett å lese.

Slutten er overraskende og uventet, og den var irriterende samtidig som den passet bra.

Ingelin Røssland skriver på en slik måte at det er spennende å lese. Du blir også ganske godt kjent med karakterene, som alle har forskjellige personligheter. Røssland har skrevet flere tekster før for ungdom, men debuterte med Viss du vil i 1998. Jeg leser mest engelske bøker, så jeg blir nok ikke å lete opp bøker av Ingelin Røssland, men hun er veldig flink til å skrive.

Jeg likte denne boka godt, men det er ikke vanligvis denne typen bøker jeg leser. Og aldersforskjellen mellom meg og Linda var litt for stor til at jeg klarte helt å leve meg inn i det. Jeg syns boka passer best til 12-14 åringer. For min del kunne det vært mer humor i boka, men ellers veldig bra :-)