- Ungdommen vil ha ei fornybar framtid i nord

Mens Fylkestinget i Nordland vedtok uttalelse som støtter oljeboring i havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja, vedtok Ungdommens fylkesting en uttalelse som sier nei til åpning av de samme områdene. Nordlandsungdommen mener framtida er fornybar i nord. 

Tarjei Svalbjørg er leder for Ungdommens fylkesråd i Nordland. 

Meninger

Saken om oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja har gjennom mange år opptatt politikere og engasjert folket.

- Konsekvensen av oljeboring i et av verdens viktigste fiskeområder er rett og slett for store, og truer de viktigste næringene i regionen i dag og det vi skal leve av i framtida. Alle kommunene i Lofoten har sagt nei til petroleumsvirksomhet og motstanden er stor blant oss ungdommen. I en sak som handler om framtida er det viktig at vi ungdommer blir hørt», sier Tarjei Svalbjørg, leder i Ungdommens fylkesråd i Nordland, i en pressemelding.

Nyheten om vedtaket gleder Natur og Ungdom.

- Det er så flott å ha ungdommens fylkesråd med på laget i en så viktig sak. Etter 15 år med kunnskapsinnhenting er det helt klart at vi har nok kunnskap til å si nei til oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Med verdens siste store torskestamme, noen av Europas største fuglefjell og verdens største kaldtvannskorallrev er naturverdiene i disse havområdene er enorme og det er ikke greit å sette å sette disse verdiene på spill for å kunne bore etter olje, forteller leder i Nordland Natur og Ungdom, Emma Pernille Sørstrøm, i pressemeldingen.

Torsdag ble det klart at flertallet på fylkestinget i Nordland stilte seg bak en uttalelse som støtter åpning av havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Både Natur og Ungdom og Ungdommens fylkesting er skuffet.

- Det er på tide at politikerne også i Nordland lytter til kunnskapen og folket og sier nei til konsekvensutredning av og oljeboring i verdens matfat. Både i Troms og Finnmark har de vist motsatt holdning, det burde være mulig å snu også i Nordland. Framtida er fornybar! mener ungdommen.