Vesterålen legevakt er resultatet av en debatt som allerede er tatt. Lokaliseringen er valgt på bakgrunn av en god og faglig argumentasjon.

I 2014 ble den gang, Norges mest moderne småsykehus åpnet i Vesterålen. Sykehuset var skreddersydd for behovene i Vesterålen, og interkommunal legevaktsordning var en del av skreddersømmen. Langsiktige husleieavtaler ble inngått og man har i dag en praksis og samhandling med sykehuset som er bygget opp over år, og som fungerer utmerket.

Samarbeidet med Nordlandssykehuset er utrolig viktig i mange sammenhenger, eksempelvis i tilfeller hvor legevaktsleger er i tvil, og hvor det er behov for en medisinfaglig vurdering fra spesialisthelsetjenesten.

For de sykeste og mest sårbare pasientene som må innlegges, er det godt å slippe enda en biltur - og i stedet trilles rett over gangen i sykehuset.

Interkommunale samarbeid i Vesterålen har vist seg være et gode for regionen. Dagens legevakttilbud må videreutvikles i samlokalisering med spesialisthelsetjenesten på Stokmarknes som et trygt, stabilt og forutsigbart tilbud for hele regionens befolkning.