Avgift. La oss dele ordet: “av gift”. Et ord som aldri har hatt en positiv betydning. Lokalt har vi innbyggere heldigvis vært skånet for både bompengeavgift og parkeringsavgift, enn så lenge.

Nå velter denne grusomheten inn over oss fra alle kanter. Frp er, og skal være et parti som skal tale bilistenes sak.

Vi bor i en landsdel med lange avstander mellom arbeidsplasser, mellom by og bygd, og mellom venner og familie. De aller fleste av oss kan faktisk ikke unnvære det å bruke et kjøretøy for å komme oss dit vi skal. Men heldigvis er det både fylkes- og kommunevalg i år. Dermed har velgerne en stor mulighet til å være med på å påvirke fremtiden.

Fylkeskommunen styres av AP, Sv og SP, og de har vist nok en gang at de ikke tenker på folk flest når de nå ønsker å innføre bompenger. La det være helt klart: billistene betaler mer enn nok avgifter allerede. At Ap, Sv og SP lokalt nå har sendt bompengesaken i retur til kommunedirektøren forteller vel kanskje at dette ikke er en diskusjon de ønsker å ta nå i valgkampen. Vi i Frp er ikke redde for å ta den diskusjonen, å vi vil ta den! Sist uke stod det flere lokale ordførere fra SP i Kulturfabrikken å sa at det ikke blir nye veier uten bompenger. Et tydelig signal til velgerne om at hvis SP blir sittende med makten, så kan vi forvente oss flere bomstasjoner.

Det har lenge vært en gulrot at her på Sortland har vi verken parkeringsavgift eller bompenger. Dette har vært en stor fordel for handelsstanden her hos oss, og for de som legger handleturen hit. Skal vi nå få både bompenger OG parkeringsavgift innført på kort tid, er vi bekymret for den videre utviklingen av Sortland sentrum. Vi ønsker vel alle at Sortland skal være en by i utvikling, yrende liv i sentrum, med enda flere arbeidsplasser og at enda flere bedrifter ønsker å etablere seg her. Det er politikernes ansvar for å legge til rette for dette på alle mulige måter. Det er vanskelig nok å holde de unge boende her, eller få de tilbake når de er ferdig med utdannelsen sin. La oss ikke gå i denne avgiftsfellen!

Så må vi jo også minne enda en gang om at lommeboken til folk flest er litt tynnere i disse tider.

Velgerne sitter på makten, ikke politikerne. Bruk stemmeretten din til høstens valg!