En historisk begivenhet - en flott anledning til å delta med flagg på alle 34 anløp denne dagen!

Håper mange tar søndagsturen ned på kaia og hilser båtene velkommen med flagg i hånd – hurra!

Vi er mange på Stokmarknes - hurtigrutens fødested i Hadsel, i Vesterålen, i Norge og i verden, som har et forhold til disse våre båter, som med få unntak seiler opp og ned kysten mellom Bergen og Kirkenes hver eneste dag og natt.

Folk jobber der, reiser til skole, arbeid, og til sykehus. Barn har blitt til på hurtigruta, og flere er født der. Mange har sine kjære, slekt eller venner der. Andre reiser på ferie og nyter fred og ro der.

Enkelte har også sin aller siste reis med hurtigruta.

Ikke alle bedrifter oppnår å bli hele 130 år. Derfor er det ekstra stas å kunne hylle de som satte sine hus i pant, og brukte årevis på å skaffe seg kunnskap til også å kunne seile om natten for at posten skulle komme trygt og forutsigbart frem også i Nord-Norge.

Richard With som hadde drømmen, og de med trua på han - klarte det.

Hurtigrutemuseet er et trivelig sted du kan besøke nesten alle dager i året.

Kanskje møtes vi der på en av mimredagene som er hver 2. i måneden, nettopp for å minnes den første dagen D/S Vesteraalen la fra kai i Trondhjem på nord 2. juli i 1893, og historien.

En helt unik historie er om «ammebabyen», den lille jenta som for over 80 år siden mistet sin mor da hun bare var få dager gammel. Hun ble sendt med D/S Finmarken 1912 fra Kirkenes til Trondheim. Og på turen kom det en amme på hvert anløp. Det var jo ikke morsmelkerstatning i de dager. Du kan se filmen, laget i samarbeid med hennes datter, akter i damesalongen på M/S Finnmarken 1956.

Damen utdannet seg til veverske og har vevd et veggteppe som hurtigruten har fått.

Hun deltok på åpningen av det nåværende Hurtigrutemuseet der begge båtene er.

Ønsker alle både på sjø og land mange gode år framover!

Gratulerer med dagen!