I Bladet Vesterålen og VOL 20. september retter Inger Johanne Sivertsen spørsmål om ordføreren ikke vil stille til intervju med media. Det kan jeg berolige med at jeg gjerne gjør, enten det er på telefon, ved personlig møte eller på e-post og sms.

Les også: - Hva skjer i Hadsel- er ordføreren redd for å stå ansikt til ansikt med media?

Det har blitt en helt klar trend at journalister selv velger å sende smser og eposter med spørsmål til oss politikere istedenfor å ringe, mange ganger med samme melding til flere.

Det innebærer at journalistene får raskere svar, fordi vi intervjuobjekter kan svare på sms og epost samtidig som vi sitter i møter. Og det kan godt hende at i en presset hverdag i lokalavisene med få journalister, så er det slik redaksjonene velger å gjøre intervju av tidshensyn også for redaksjonen. Noen journalister foretrekker helt åpenbart å sende spørsmål på sms og epost.

Jeg gjør det jeg kan for å svare avisene, snarest mulig og mest mulig konkret. Selv om det mange ganger kan være tre-fire henvendelser samtidig som har deadline på samme tid, og jeg sitter opptatt i møter eller er tilstede på andre viktige arenaer. Dersom journalistene ønsker oppfølgingsspørsmål, svarer jeg så raskt jeg har mulighet.