Det er 3 år siden jeg flytta fra Oslo til Sortland. Det tok ikke lang tid før jeg oppdaget at Sortland hadde lysløype og fjell nesten i bakhagen. Det var en glede og siden da har jeg ofte benyttet meg av dette. Det gir rekreasjon og ro i en ellers hektisk hverdag. Det er et sted for å samle tankene, få opp pulsen og gir meg det jeg trenger for å faktisk ønske å bli boende her.

I Oslo holdt det ikke for meg å gå i parkene. Sortland har det jeg trenger, la oss ikke ødelegge det!

Jeg er født nordlending, men bodd sørpå i 20 år fra min ungdom. Det var naturen jeg savnet i Nordland, fjellene, strendene og menneskene. Det er en region jeg har blitt glad i og trives svært godt i.

Det er ikke bare meg som frykter fremtiden til Nærmarka. Facebooksiden "Ikke rør nærmarka" har 645 medlemmer på under 2 år. Hadde det vært et politisk parti vil jeg si at det er en ganske god oppslutning.

Her må politikerne på Sortland lytte til befolkningen og deres ønske. Tenke på skoler og barnehager som benytter seg av lysløypa og området rundt, med gapahuker, lekeområder og bålplasser. Dette er for hele befolkningen!

Bak meg har jeg partiet mitt SV og jeg vet at Rødt, MDG og Arbeiderpartiet også stiller seg bak.

Jeg er svært spent på hva Geir Abel Ellingsen, utbyggere og Høyre og de resterende partiene vil gjøre etter valget. I mai satte han Rundheia og Lamarkbakken på vent. Jeg kjente på en bismak av valgkampstrategi, for de vet at det er en betent sak. I dagens byplan er det ikke avsatt til boligformål, men hva ønsker Høyre og de andre partiene? Kan de love meg og velgerne før valget at det ikke vil bygges her? Kan vi få like stor oppslutning om bevaring av nærmarka som bystranda har fått?

Når i år den nye byplanen skal revideres vet jeg ikke, men det blir neppe før valget.

Det er klart vi trenger boliger på Sortland, men vi må også ta vare på det som gjør at folk ønsker og bli boende og forhåpentligvis ønsker å bosette seg hos oss i fremtiden, nemlig naturen, strendene og havet.

For meg og flere vil det bli et personlig nederlag om det bygges her. For at det ikke skal skje må vi ha politikere og kommunestyret med oss.

Er du glad i havet og naturen på Sortland og ikke ønsker at vi bygger oss vekk fra havet og ødelegger den vakre naturen vi har rundt oss, så anbefaler jeg velgerne å gi sin stemme til et parti som lover å bevare det vakreste vi har å by på, den nord norske naturen.

Godt valg!