Det er ingen svar å få fra kommunen om hvor lang ventetiden vi må belage oss på.

Nå har jeg lest side opp og side ned om bystranda og andre saker som er vel å bra å engasjere seg i, men det jeg lurer på er;

1: Hva blir gjort for å kunne tilby omsorgsboliger til våre ungdommer med spesielle behov som står i kø for det?

Datteren min er 18 år nå i august. Hun kan aldri bo for seg selv med mindre det e i en omsorgsbolig. Hun har allerede stått kø for bolig i mange år. Hun er ikke alene. Det er mange mange ungdommer som er godt over 18 og det kommer mange flere som blir myndig om få år som står i samme køen.

Det har vært ganske tydelig at det er et stort behov for slike boliger veldig lenge.

Det er ingen svar å få fra kommunen om hvor lang ventetiden vi må belage oss på.

Kommunen har siden disse ungdommene ble født/tilknytta kommunen, fått millioner pr barn/ungdom pr år. Hvor mye har jeg ikke oversikt over, men det skulle jeg gjerne sett statistikk på.

Det har vært ganske tydelig at det e et stort behov for slike boliger veldig lenge. Søknadene ligger der og har vært der i mange år så dette er ikke ukjent for kommunen i det hele tatt.

Så hva blir gjort for å løse problemet ?

Realiteten er at det er så mange foreldre som har voksne «barn» boende hjemme som bestandig må ha tilsyn eller «barnevakt» hvis noe skjer på kveldstid eller i jobb/reise. For min datters del har hun to hjem. Noe som betyr at halve tiden avlaster vi foreldre hverandre. Og vi er fleksible og samarbeider bra for å hjelpe hverandre om det trengs.

Det er nok ikke alle som har det like «lett» som oss. Heller tvert imot.

Og min datter får et sceneskifte. Nye impulser.

Hun kan være hjemme alene maks en times tid. I sommer har vi hatt 14 dager sommerferieavlastning hos tålmodige besteforeldre, men ellers har vi måtte tatt oss fri fra jobb for å være med henne. Og sånn blir det hver sommer så lenge hun går på skole eller bor hjemme. Vi har det etter forholdene greit sånn sett i vår familie. Men absolutt ikke optimalt.

Det er nok ikke alle som har det like «lett» som oss. Heller tvert imot.

Jeg vet absolutt at datteren min har IKKE lyst å ha mamma eller pappa rundt når hun skal henge med venner

Og de unge voksne vil jo også gjerne ut i verden og starte Livet! Ikke bare bo hjemme på barnerom eller lignende. De har de samme behovene for et "voksenliv" som alle oss andre.

2: Hva slags fritidstilbud har disse ungdommene på fritiden? Jeg vet at det er et musikktilbud for de som er interesserte i det men er der noen andre tilbud som finns?

De som kan svare gode svar på disse spørsmålene får min stemme.

Spør fordi jeg ikke vet. Og helst noe som ikke vi foreldre må være med å organisere? Jeg vet absolutt at datteren min har IKKE lyst å ha mamma eller pappa hengende rundt når hun skal henge med venner eller bare være «ungdom».. Ingen 18 åringer vil jo det ?

Jeg vet iallefall at de som kan svare på disse spørsmålene og ha en noen gode svar får min stemme. Dette gjelder så mange og de aller svakeste i samfunnet.

Dette leserbrevet ble opprinnelig publisert på innleggsforfatterens Facebook-vegg. Publiseres på VOL etter samtykke.