De siste ukene har mediene skrevet mye om det norske forsvaret. Vi kan lese side opp og side ned.

I enkelte innlegg trekkes blant annet frem at personellet er forsvarets viktigste ressurs, og det problemet som vil oppstå når kompetansen ikke blir med på flyttelasset.

Andre innlegg skriver om "kannibalisering", om det som skjer innad i forsvaret, mellom avdelingene.

Mange sterke ord, men så sant.

På min arbeidsplass, 333 skvadron  - Andøya flystasjon, sier mange at de er møkklei av hvordan avdelinger i forsvaret blir harselert med, og flyttet på som brikker.

Den ene langtidsplanen sier en ting, og den neste sier noe helt annet, uten en fornuftig forklaring på hvorfor.

Er det tilfeldighetene som rår?Er det de sterkeste som prøver å få det som de vil?

Jeg tør påstå at den helt nødvendige oppbyggingen av forsvaret, både hær, sjø og luft kan IKKE oppnåes ved masse såkalte hestehandler.

Mangel på en langtidsplan som står i stil til det som blir sagt er oppsiktsvekkende. Vi hører til stadighet at det skal satses på nordområdene, men ser vi noe til dette? Det sies av regjeringen at det nettopp er det som blir gjort, "en kraftsamling i nord!".

Men ærlig talt?

Vi hører at Hæren i Nord-Norge må "sloss" for å beholde sine helikopter, en helt nødvendig ressurs. Hvorfor må de ta denne kampen? De har da viktigere ting å bruke tiden på.

Dette er ikke bra. Det er helt forståelig at både militære og sivile reagerer kraftig på dette.

Det er vel egentlig bare en ting å si:

Våre politikere bør gå for forsvarsministeren sitt opprinnelige forslag om betraktelig mer penger til forsvaret enn det som foreligger nå. Sett foten ned, jo før jo bedre!

Eller ta konsekvensen av det som er i ferd med å skje: Dyktige offiserer slutter i hopetall grunnet vanstyre!Jeg utfordrer vår forsvarsminister til å stå for den summen hun opprinnelig la frem.Tar du utfordringen, Ine Marie Eriksen Søreide?Norge har råd.Folkeviljen er der.

Rune ØveråsToktleder P-3 OrionTillitsvalgt NOFAndøya Flystasjon