Kommunestyrets vedtatte rekkefølgebestemmelse knyttet til reguleringsplanen av Kjærlighetshaugen er IKKE til hinder for annen boligbygging i Vorneset.

I kommunestyresak 2/17 godkjente Øksnes Kommunestyre detaljreguleringsplanen «Kjærlighetshaugen» under følgende klare forutsetning:

«Byggestart for angjeldende område «Kjærlighetshaugen» utsettes inntil adkomstvei til Sandviksbakken, Sandviksdalen og Vornes er ferdigstilt.»

Kommunestyret har ikke lagt føringer for at annen utbyggingsaktivitet i området Sandviksbakken, Sandviksdalen og Vornes skal innstilles inntil ny vei er ferdigstilt. Hadde kommunestyret ment at det skulle være tilfellet hadde det blitt tatt inn i vedtaket.

Det har i snitt vært bygd en - 1- ny bolig i området de siste årene, og mest sannsynlig vil dette også være videre utbyggingstakt inntil ny trafikksikker vei er etablert.

Hovedutvalg teknisk (HT) og andre forsøker å tilsidesette kommunestyret sitt vedtak i denne saken gjennom misvisende argumentasjon. På den ene siden ønskes Kjærlighetshaugen utbygd, og det forsøkes avdramatisert at sju nye boenheter skaper trafikksikkerhetsutfordringer.

På den annen side påberoper de seg administrasjonens betenkeligheter knyttet til trafikksikkerhet ved utbygging av Kjærlighetshaugen, og problematiserer trafikksikkerhet ved bygging av f.eks. en -1- bolig i Vorneset. Argumentasjonen forsøker på en besnærende måte å gi inntrykk av å være god, men uten å være det. Denne måten å argumentere på blir ofte gjort bevisst for å manipulere eller overbevise, men også noen ganger beklageligvis av uvitenhet, noe jeg velger å tro ikke er tilfellet. Administrasjonens utredning misbrukes på en måte som skaper stor grad av usikkerhet blant de som har planer om å utbedre sine boliger eller ønsker å oppføre bolig.

I tillegg er det også forøkt skapt et inntrykk av at vedtaket om utbygging skaper presedens med tanke på annen utbygging. Dette henger ikke på grep.

Den 15.11. i fjor behandlet HT en sak som gjaldt oversitting av klagefrist i en fradelingsak i dette område. HT så det som hensiktsmessig å utvide klagefristen. I tillegg vedtok det at saken ikke skulle skape presedens. Det er nå ikke slik at man kan vedta om en sak skal skape presedens eller ikke. I juridisk sammenheng kalles HT sitt vedtak en nullitet. Siste punktet i vedtaket er helt og holdent uten rettsvirkning.