Hvorfor stemme Bø Arbeiderparti?

Om få dager går vi til stemmeurnene her i Bø for å velge hvilke parti/ordfører som skal ha styringen de neste 4 årene. Høyre har hatt ordfører i 16 år, siden 2007. Etter vår vurdering er tiden inne for nytt politisk blod på rådhuset.

Dersom Bø Arbeiderparti får støtte fra kommunens innbyggere vil vi sørge for full åpenhet i politiske prosesser; for eksempel opprette ett politisk driftsutvalg direkte underlagt kommunestyret som vil medføre større politisk engasjement/deltakelse og åpenhet. Vårt mål er at ingen saker skal behandles i kommunestyret uten at det er offentlig kjent og underlagt forsvarlig saksbehandling.

De siste 4 årene har det skjedd mye positive ting i Bø, men ikke alt har vært like greit. Den «politiske husken er svært kort» og det kan være greit med en liten påminnelse:

  • Byrået Zalaris ble invitert inn til Bø kommune for å lære kommunal lønnskjøring, noe som skapte uro og en reell frykt for outsourcing og bortfall av viktige kommunale arbeidsplasser. AP stemte imot.

  • Kommunens aksjer i Vestrålskraft ble solgt til tross for stort engasjement av kommunens innbyggere. Kommunestyret mottok 500 underskrifter mot salg av selskapet. Flertallet med Høyre i spissen sa; SELG. AP stemte imot.

  • Regnskapet for 2022 viser et netto driftsresultat på minus 23 millioner kroner. Ser vi dette i sammenheng med Høyres iver etter å fremme benkeforslag uten forsvarlig saksbehandling og uten å fortelle hvor pengene skal tas ifra blir det fort store overskridelser som må hentes inn kommende år.

Selv om intensjonen er god blir AP svært urolig når benkeforslag i millonklassen bankes igjennom uten at forslagstiller forteller hvor pengene skal tas ifra.

Bø Arbeiderparti ser at det kanskje trengs “sterkere lut” for å bevare og å redde distrikts-Norge. Og mange av de vidløftige forslagene ordføreren har kommet med, ser spennende ut. Men for de fleste av disse forslagene, ser det ut som at staten må involveres og gi sin støtte, som en sikkerhet. Og vi i Bø Ap er slett ikke uvillige til å være med på forsøk. Men det må foreligge en (risiko)analyse der vi har oversikt over eventuelle kostnader og konsekvenser, om forsøk ikke lykkes. Og sist, men ikke minst, vi må ha diskutert saken i fellesskap, dvs. hele kommunestyret.