Fengsel i fem måneder for oppbevaring av narkotika

Mannen som tirsdag sto tiltalt i Vesterålen tingrett for oppbevaring av narkotika, er dømt til fem måneders fengsel.
Nyheter

VOL var tirsdag tilstede i retten da mannen i slutten av 20-årene sto tiltalt for å ha oppbevart narkotika.

Bakgrunnen var at han og en kamerat ble stoppet i august i fjor i en leiebil hvorpå politiet fant 642 gram amfetamin og cirka 1,6 kilo hasj. Ved ransaking av et hotellrom kameraten til tiltalte hadde leid, ble det gjort beslag på 682 gram hasj. Ved ransaking av hans bopel, ble det funnet 984 gram hasj.


Dommen forkynnes onsdag:

Aktor krever to og et halvt års fengsel i narkotikasak

Aktor krever at den tiltalte i narkotikasaken i Vesterålen tingrett tirsdag idømmes to og et halvt års fengsel. Forsvareren til tiltalte ba om at han måtte bli ansett på mildeste måte.

 

Aktor la ned påstand om fengsel i to år og seks måneder. Forsvarer la ned påstand om at tiltalte skulle anses på mildest mulig måte.

I retten kom det frem at tiltalt ble med en kompis sørover til Oslo på tur. Kompisen er tidligere i år dømt for å ha fraktet narkotika i den samme hendelsen. Kompisen forklarte i retten at tiltalte ikke visste om fraktingen av narkotikaen da de reiste fra Oslo i en leiebil nordover etter noen dager sammen på østlandet.

Tiltalte bedyret i retten at han ikke visste noe om fraktingen og den nå domfelte kompisen bekreftet den historien.


Kan få flere års fengsel i narkotikasak:

Tiltalt endret forklaring i retten: Hevder å ha vært rusa under politiavhør

Tirsdag møter en vesteråling i retten, tiltalt for alvorlige narkotikaforbrytelser. Han kom med en annen forklaring i retten enn han hadde avgitt for politiet.


Retten fant det bevist at tiltalte visste at kompisen fraktet narkotika i bilen, men retten fant det ikke bevist at tiltalte visste om annet enn hasjen som ble fraktet.

Dermed domfelles tiltalte for å oppbevart 984 gram hasj i sin bolig. Handlingen har ifølge retten skjedd med forsett.

Ut fra dette dømmes mannen til fem måneders fengsel.

Dommen ble forkynt for tiltalte onsdag morgen.