Harstad Tidenes anmeldelse av «Musikal Highligths»:

En aften for historiebøkene

Amatører? Aldri i livet. Harstad har blitt byen der det på kulturfronten leveres med så høy kvalitet at skillet mellom amatører og profesjonelle nesten er visket vekk.

STORSLÅTT: Et samlet ensemble tar i mot velfortjent hyllest.   Foto: John H. Storhaug

høydepunkt: Høydepunkt blant highligths: Marte Hansen og Dag Erik Enoksen i «The last night of the world».  Foto: John H. Storhaug

VOKALER: Fra musikalen Musical Highlights med Jørn Heydahl Pedersen og Dag Erik Enoksen med dansere fra Harstad kulturskole.  Foto: John H. Storhaug

HAIR: Andreas Angell med melodien «I got life» fra Hair sammen med dansere fra Harstad Kulturskole.  Foto: John H. Storhaug

HAIR: Trioen Andreas Angel, Owe Krolmanis og Kenneth Leiknes, fremfører en melodi fra Hair.  Foto: John H. Storhaug

MUSIKAL: Tord Bergersen sammen med Peter Bergland Krøtø fra et nummer i The Lion King.  Foto: John H. Storhaug

Nyheter

De såkalte amatørene legger så mye innsats og vilje i det som presteres at man ikke kan annet enn å bli imponert og nærmest rørt til tårer.


Suksessen «Musical Highlights» inntar Kulturfabrikken i kveld:

– En godtepose for alle som er glad i musikaler

Etter å ha hatt tre forestillinger i Harstad forrige helg, inntar nå suksessen «Musical Highlights» Kulturfabrikken i Sortland. Svein Spjelkavik som sammen med Marianne Nordeng har stått for regi, mener Sortland kan vente seg de beste forestillingene.

 

«Musikal Highligths» var virkelig highligths over hele linja. Det ble lagt en himmelhøy list, helt fra Tord Bergersen inntok scenen med «Merano» fra Chess til siste lille jungeldyr forlot den etter avslutningen med «Løvenes konge». Og samtlige, ja samtlige, svingte seg over lista med god klaring.


Fakta om «Musikal Highligths»
  • Ble laget til "Kor i Harstads" 20-årsjubileum
  • Ble permierehelgen sett av 1.700 under tre forestillinger i Harstad Kulturhus.
  • Andre med i oppsetningen: Bel Chorus, Mine damer, Dansere fra Harstad kulturskole, et fantastisk band, og storveis vokalister.
  • Produksjonen: Musikalsk leder: Dag Erik Enoksen Kapellmester: André Storeng Regi / scenografi: Svein Spjelkavik og Harstad Kulturhus Koreografi: Marianne Nordeng Lyd og lysdesign: Harstad Kulturhus
 

Vi er så heldige å bo i en by som nærmest bobler over av talent som har lyst å vise seg frem. Flere fremragende kor, fortsatt med Bel Chorus i spissen, som med sitt skyhøye nivå gir de andre noe å strekke seg etter. Vi har kulturskolen, som leverer dansere i alle aldre, og som tar utfordringer på strak arm. Og ikke minst har vi et knippe musikere som, hadde de bodd i en større by, kunne levd godt som studiomusikere.

Musikal

Det er noe eget med musikaler. De skal fange en stemning, et tidsbilde, og klare å hensette publikum i det. «Musical Highlights» rett og slett tryller med enkle midler og henter frem tidsriktige stemninger.

Musikalenes verden inneholder mengder av klassikere, melodier vi alle har hørt, men ikke alltid helt vet hvor kommer fra. Og de aller fleste innspillingene som folk kjenner, er gjort av artister på aller øverste hylle. Her i lille Harstad henter vi frem det vi har av talent og legger oss kvalitetsmessig skremmende nær de store stjernene.

En fryd for øyet

Scenen var et lite eventyr for seg selv. Kulturhusets egen Owe Anton Berthung hadde i samarbeid med Svein Spjelkavik laget en usedvanlig smakfull og vakker scene. Når man satt i salen og så mot scenen følte man seg hensatt til et gammelt klassisk teater eller operahus. Man har opplevd noen forestillinger i kulturens høyborg, men har aldri sett en vakrere scene, som passet så perfekt til anledningen.

Solister og kor

Det var ikke ett eneste nevneverdig feilskjær å høre fra kor og solister gjennom den godt og vel tretti nummer lange forestillingen.

Dag Erik Enoksen, Tord Bergersen, Owe Krolmanis og Jørn Heyerdal. Alle disse navnene vet man er kvalitet, og de leverte selvfølgelig deretter. Så dukker Kenneth Leiknes opp med «One Night In Bangkok», og kommer med en kraftig søknad om opprykk til toppdivisjonen. Den tidligere rockevokalisten Andreas Angell har tatt sjumilssteg som vokalist, definitivt med mer enn rock i bagasjen.

Har vi glemt damene? Neida. Ida Katrine Falch kommer stillferdig trillende inn på scenen i rullestolen sin, og den lille vevre skikkelsen gir straks samtlige tilhørere frysninger i større eller mindre grad. Marte Hansen følger godt opp sammen med Dag Erik Enoksen på «The Last Nigth Of The World» fra «Miss Saigon». Og fra «Hair» lot jeg meg rive med i energien til Grete Helene Madssen i «Aquarius», og ikke minst Marie Bendiksen sin nydelige tolking av «Frank Mills».

Det å få et så stort kor til å låte så homogent og tett er i seg selv en prestasjon, selv for profesjonelle korister. Og når byen plukker frem det ypperste de har av musikere, da er vi i Harstad ganske så bortskjemte.

Dette var en kveld for historiebøkene, rett og slett. Man har opplevd noen hundretalls forestillinger i kulturhuset, og klarer vel ikke finne mer enn et par-tre som har overgått dette – og det har vært store artister, som virkelig har hatt dagen! Jeg er stolt og ydmyk over å vite hvor mye talent som finnes i denne byen vår.

Dette var Harstad Tidenes journalist, John Henry Storhags dom av forestillingen i Harstad sist helg. Han ga den terningkast seks.

Lørdag 15. september ble forestillingen spilt to ganger i Kulturfabrikken i Sortland.