Riksadvokaten sier nei til ny etterforskning av Søviknes-saken

Riksadvokaten fastslår at kvinnen som har forsøkt å få Søviknes-saken gjenåpnet og etterforsket på nytt, ikke har klagerett over statsadvokatens beslutning.
Nyheter

Det skriver Bergens Tidende fredag kveld.

«I denne saken bemerkes spesielt at det ikke kan ses at eksempelvis nye konfronterende avhør nå – mer enn 18 år senere – vil kunne endre bevisbildet nevneverdig,» skriver riksadvokat Tor-Aksel Busch i sin beslutning.

Terje Søviknes var nestleder i Frp da han i 2000 hadde seksuell omgang med en da 16 år gammel jente. Mens kvinnen mener det som skjedde var voldtekt, har Søviknes vært klar på at det var frivillig. Saken ble henlagt som intet straffbart forhold i 2001.

Kvinnen og hennes advokat har imidlertid pekt på mangelfull etterforskning, uriktig henleggelse og nye bevis i arbeidet med å få gjenopptatt saken. I juni i år slo imidlertid påtalemyndigheten fast at de ikke vil be politiet om å gjenåpne saken mot Søviknes som da var olje- og energiminister.

Når har altså Riksadvokaten fastslått at kvinnen ikke «har klagerett over statsadvokatens beslutning», skriver avisen.