Staten kan ta deler av skogbrannregningen

Sommerens mange skogbranner kostet mange kommuner dyrt. Staten går inn og dekker deler av regningen.
Nyheter

Staten vil gi støtte til ekstraordinære utgifter kommunene fikk i forbindelse med skogbrannene som herjet flere steder i landet i sommer, melder NRK.

– Det som vi har gått ut med nå, er knyttet til sommerens tørkesituasjon med påfølgende skogbranner, og det er de kommunene og brannvesenene som har hatt ekstraordinære kostnader, som kan søke, sier assisterende fylkesmann Knut Berg i Aust- og Vest-Agder.

Det ble registrert nesten 2.000 skog- og gressbranner i Norge i sommer. Ett av områdene som ble rammet, også økonomisk, var Setesdal på Sørlandet. Der hadde brannvesenet et overforbruk på om lag 4,5 millioner kroner, skriver rikskringkasteren.

Kommunene har frist til 8. oktober med å søke om pengestøtte fra staten.