Sortlandsinvestor vil kaste styreleder i gruveselskap

Gruvselskapet Elements største aksjonær, sortlandsmannen Rikard Storvestre, vil kaste styreleder Lars Christian Beitnes. – Det er totalt kaos i selskapet, sier Storvestre, som vurderer å gå inn som styreleder selv.

Rikard Storvestre er styreleder i gruveselskapet Element.  Foto: Øksnesavisa

Nyheter

Torsdag varslet kryptogruveselskapet Element at det ønsker å bytte revisor. Samme dag meldte DN at styreleder Lars Christian Breitnes har fått et stort søksmål i fanget av svenske myndigheter.


Sortlandsmannen Rikard Storvestre har solgt mesteparten av aksjene sine i Navamedic:

– Et veldig bra selskap, men jeg klarte ikke å være jordmor for det potensialet alene

Sortlandsmannen Rikard Storvestre overlater kontrollen av farmiaselskapet Navamedic, der han har vært den største aksjonæren i fem år, til andre.

 

– Min oppfordring er at Beitnes bør gå av umiddelbart og han vil selvfølgelig bli kastet på neste generalforsamling hvis han ikke gjør det. Han vil ikke overleve som styreleder etter dette. Det er ingen aksjonærer som står bak styreleder, sier Rikard Storvestre til Dagens Næringsliv.

Pensjonistskandale

Beitnes har havnet i søkelyset til myndighetene på grunn av skandalen i forbindelse med det svenske pensjonsfondet Falcon Funds. Fondet, som gikk inn som storeier i Element i fjor, skal ifølge myndighetene investert en halv milliard kroner i fire selskaper som Beitnes kontrollerer, inkludert Element. Ifølge DN, mener svenske Pensionsmyndigheten at Falcon Funds har lurt svenske pensjonister ved å bruke pensjonsmidlene til å gjøre investeringer som påførte kundene tap på 800 millioner kroner.

Vurderer å bli styreleder selv

Rikard Storvestre, som kontrollerer 8,65 prosent av aksjene i Element, vurderer selv å gå inn som styreleder i selskapet. Til DN opplyser han at han allerede har startet å se etter kandidater til både styrelederverv og til styremedlemmer. Storvestre gikk for alvor inn i Element i januar i år. På det tidspunktet lå kursen på rundt fire kroner. I løpet av de siste ukene har aksjekursen falt, samtidig som Storvestre har kjøpt seg kraftig opp. Det betyr, ifølge DN, at vesterålingen har lidd store papirtap.

– Aksjonærene gir bort aksjene sine på Black Friday. Her er det enten å kaste kortene eller å ta grep, og jeg er nå ikke den som kaster kortene først i sånne selskaper, jevnfør Norske Skog, he he, sier Storvestre til DN.

Han tror det fortsatt er mulig å få selskapet på rett kjøl.