Forsinkelser ved flyplassene fredag morgen

Uværet førte til at lufttrafikken i Vesterålen ble noe redusert torsdag. Fredag fører etterdønningene av den verste stormen til forsinkelser.

  Foto: Arkivfoto

Nyheter

Fredag morgen var det forsinkelser ved Stokmarknes lufthavn Skagen. Fredag stoppet vinden og det at flyplassen hadde en defekt vindmåler flyene. Flyplassen ble åpnet igjen torsdag kveld.

Første fly fredag er 08:50 flyet fra Bodø. Dette var forsinket og landet 09:00. 09:05-flyet fra Tromsø var også forsinket og fikk ny tid 10:00. Dette forsinket naturlig nok også avgangen videre med 09:20-flyet til Bodø utsatt til 10:15.13:25-flyet til Bodø har blitt utsatt til 13:50.

Ved Andøy lufthavn var det også forsinkelser og kanselleringer torsdag. Fredag morgen ble Bodø-avgangen 05:35 innstilt.  Fredag morgen var første fly satt opp til å lande 09:00. Flyet fra Bodø gikk først videre 10:15.

11:30-flyet fra Tromsø til Bodø landet først 11:56, og gikk videre til Bodø 12:16.

Avinors nettside viser nå ikke noen forsinkelser utover dagen, men dette kan endre seg nærmere avgang og adkomst.

Ved Harstad/Narvik lufthavn Evenes er det også i dag forsinkelser. I går kveld måtte flyet fra Las Palmas snu på grunn av været. Det landet i dag klokken 08:50.

Widerøes rute fra Bodø skulle etter planen lande 08:30. Ny tid for dette flyet er 10:05. Dette forsinker også turen videre for Widerøe som reiser til Tromsø klokken 10:20 og ikke 08:45 som orginalt satt opp.

Flyene på Evenes går nå som normalt.

Var stengt

Flere avganger til og fra Vesterålen ble innstilt torsdag kveld. På Skagen ble 19.50-flyet til Bodø innstilt. På Andøya lufthavn ble 17.45-flyet til Bodø innstilt. Flyet som skulle komme fra Tromsø kl. 17.30, ble også innstilt.

Ifølge informasjonssjef i Widerøe, Catharina Solli, er det ikke overraskende at flere fly ble innstilt i Vesterålen.

– Vi har hatt værutfordringer i Finnmark og Lofoten tidligere i dag, og nå kommer værutfordringen til Vesterålen, sier hun.

Hun understreker at kanselleringene er utenfor Widerøes rekkevidde og lite de kan gjøre med det.

– Vinden kommer i ulike lag. Når det blåser godt på bakken, blåser det mye mer i høyden. Og blir det for mye vind, kan vi ikke gjøre annet enn å sette flyene på bakken. Selv om Widerøes maskiner er laget for å tåle mye vind og vi prøver så godt vi kan, må vi tenke sikkerhet, sier Sollie.

Bladet Vesterålen meldte torsdag kveld at stengingen av Skagen også dreide seg om en defekt vindmåler. Denne ble fikset torsdag kveld.