Mann i 50-årene skredtatt i Hadsel. – Han var heldig

Siste: Status for pasient ankommet UNN: Mann i 50-årene, stabil og ikke livstruende skadet. Blir på UNN for behandling og videre oppfølging.

Illustrasjonsbilde - Redningsarbeidere fra Røde Kors graver etter en person i et snøskred på Finse under en øvelse.  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.

Nyheter

– I løpet av relativt kort tid ble den savnede funnet. Vedkommende hadde da antakeligvis ligget begravd i drøye en og en halv time, men var i live. Vedkommende var svært nedkjølt sier redningsleder Frode Iversen, ved HRS Nord-Norge til NRK Nordland.

Han har vært heldig, skal vi tro Iversen.

– En regel er at dersom du overlever skredet, har du en viss mulighet til å overleve en halvtimes tid. Etter det er sjansene dårligere, sier redningslederen til NRK.

Politiet meldte via twitter at en person var tatt av skred ved Trollfjordhytta i Hadsel kommune. Ulykken skal ha skjedd ca. kl. 11.30. Politiet fikk melding om raset like over kl. 12.00.

Helikopterressurser, 2 hundeekvipasjer og lege ankom rasstedet.

Den savnede i skredet er nå funnet og gravd frem. Puster, men er nedkjølt. Tatt hånd om av lege og redningshelikopter og flyges straks ut av området.

VOL var i kontakt med Anders Samuelsen i Hadsel Røde Kors, som opplyste at de ikke har blitt kalt ut for å bistå i leteaksjonen.

Gruppe på åtte til ni stykker

Da VOL snakket med operasjonsleder ved operasjonssentralen hos Nordland politidistrikt, Kai Eriksen, rundt 14:00, kunne han ikke si noe om hvilket omfang skredet hadde.

– Det er veldig dårlig dekning der inne, sier han.

Eriksen opplyser at det var en gruppe på åtte til ni stykker, der en av disse ble tatt av skred.

– Vi frykter ikke at det var flere som ble tatt av skredet. Vedkommende som ble tatt blir flydd til Tromsø med nedkjølt kroppstemperatur. Vi skal jobbe oss ferdig på stedet og etterhvert returnere, sier han.