Bekreftet: Slik blir skolestrukturen på videregående skole i Nordland

Etter votering onsdag ettermiddag var det ingen overraskelser.
Nyheter

Posisjonen stemte for innstillingen fra komiteen for utdanning, og mot 17 stemmer fra opposisjonen, gikk forslagene fra Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti, Kristelig Folkeparti og Senterpartiet gjennom.

Det betyr at tilbudet ved Sortland videregående skole, avdeling Kleiva opprettholdes. Det ble avgjort da komiteen for utdanning på Fylkestinget mandag kom med sin innstilling. De blå og grønne linjene på Kleiva og Øksnes, og idrettslinja på Sortland opprettholdes. Restaurant og matfag VG1, kokk og servitør VG2 og design, håndverk VG1 og frisør VG2 på Melbu legges ned.

Ved Sortland videregående avdeling Øksnes blir også Restaurant og matfag lagt ned. Ved Andøy videregående skole blir teknisk og industriell produksjon nedlagt.

I tillegg til linjene på Kleiva, er det tre andre linjer om blir opprettholdt i forbindelse med den fremtidige skolestrukturen. Det er studiespesialisering i Steigen, Tip i Brønnøy og idrettsfag på Fauske.

Vedtaket kom etter en lang diskusjon. Den kan du se i videovinduet over.– Ny tilbudsstruktur hemmer vekst i Vesterålen

Hadsel Sp er glad for at flere studielinjer opprettholdes, samtidig som de er skuffet over nedleggelser i Hadsel.– Tårene kom hos gamla

– Flagget har vært på halv stang siden vi i vår fikk høre vi ikke fikk starte VG1 restaurant og matfag. Nå er det i alle fall ingen grunn til å endre det, sier adjunkt Gunn Kirsti Rasmussen ved Hadsel vdg avdeling Melbu. Hun forteller at nedleggelsene av tilbudet ved skolen får konsekvenser for hele Vesterålen.Bruker veipenger til skole:

– For tidlig å si hvilke veiprosjekter det går ut over

Flertallet i fylkestinget vil bruke veipenger for å berge skoletilbud i Nordland. – Det er for tidlig å si hvilke veiprosjekter dette vil gå ut over, sier Bent-Joacim Bentzen (Sp), som er fylkesråd for samferdsel.– En anerkjennelse av jobben som er gjort på Kleiva

– Det er kjempeviktig for både skolen og næringen at tilbudet på Kleiva forsetter. Det er samtidig en anerkjennelse av jobben som er gjort på Kleiva de seneste årene, sier rektor Rune Lødemel.Vil opprettholde avdelingen på Kleiva

Arbeiderpartiet, Senterpartiet, SV og KrF er enige om å opprettholde tilbudet ved Sortland videregående skole, avdeling Kleiva. Det er fylkestingsrepresentant Sonja Alice Steen (Ap) og varaordfører Tove Mette Bjørkmo (Ap) glade for.