Søker raus ildsjel

Jobzone Sortland ønsker kandidater til raushetsprisen 2019.

Andre Reinholdtsen.  Foto: Arkiv, Silje Helene Nilsen.

Nyheter

– De utgjør ofte en enorm forskjell for dem de hejlper, men får sjelden mer enn en takk i forbifarten. Det ønsker vi å gjøre noe med, sier Odd Ivar Hjelbakk i Jobzone Sortland.

Den lokale vinneren får 10.000 kroner, men kan også foreslå et prosjekt som er med i konkurransen om en landspremie på 100.000 kroner.


Andre Reinholdtsen vant raushetsprisen

Øksnesværing Andre Reinholdtsen vant Jobzone sin raushetspris.


Må engasjere seg i nærmiljøet


Kriteriene for dem som nomineres, er at de er rause med tiden sin og engasjerer seg i andres ve og vel.

Det er slike lokale helter vi leter etter, for vi vil gjerne hedre dem for den innsatsen de gjør. Spesielt er vi på jakt etter dem som sprer sin raushet ved å engasjere andre i nærmiljøet til å delta i det samme arbeidet. Hvis du kjenner noen rause ildsjeler, så håper vi at du sender oss et tips der du forteller oss hvem som fortjener en slik påskjønnelse, sier Hjelbakk.Løfter fram gode prosjekter


Jobzone har hvert år siden 2004, gjennomført en aksjon hvor de har lett etter hverdagshelter. Fjorårets vesterålsvinner var Andre Reinholdtsen.

– Vi er stolte over de prisvinnerne vi har funnet fram til, og når de lokale prisvinnerne er kåret, løfter vi fram de mange humanitære prosjektene i en landsomfattende avstemningskonkurranse på våre nettsider. Landsvinneren får kr. 100 000 til sitt prosjekt. I 2019 fikk Andre Reinholdtsen prisen i Vesterålen og den nasjonale prisen for sitt engasjement for å finne savnede Truls Henrik Johansen, sier markedsjef i Jobzone Norge, Jan-Håvard Graarud.

Fristen for å levere inn forslag til kandidater er tiende februar.