Flere politikere krever ny nordnorsk fiskeriminister

Flere sentrale politikere i Nord-Norge og folk i fiskerinæringen krever ny nordnorsk fiskeriminister etter at Geir Inge Sivertsen (H) gikk av.

  Foto: Terje Pedersen

Nyheter


– Det må være en med føttene godt plantet i Nord-Norge, og med røttene og kjennskap både til næringa og landsdelen, sier fylkesordfører Ivar B. Prestbakmo (Sp) i Troms og Finnmark til NRK.

Også fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo (Ap) i Troms og Finnmark mener det er viktig med en fiskeriminister som kjenner kysten i Nord-Norge godt.

Politikerne får støtte fra fiskerne.

– Vi som er fra nord, ønsker selvfølgelig at en minister fortrinnsvis skal komme fra Nord-Norge. Men det viktigste er god kjennskap til næringa og de ulike driftsmulighetene, sier leder Kjell Ingebrigtsen i Norges Fiskarlag.

Fiskeri- og sjømatsminister Geir Inge Sivertsen (H) ba fredag om å få gå av.

Dagbladet avslørte at Sivertsen fikk utbetalt 120.000 kroner i etterlønn som ordfører i Lenvik kommune samtidig som han mottok full lønn som statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet.

Det ble også kjent at Sivertsen søkte om etterlønn etter at han ble statssekretær.

Sivertsen fikk også full godtgjørelse for fylkestingsverv i Troms og Finnmark etter at han tiltrådte som statssekretær i november, og senere fiskeriminister 24. januar, skrev VG og Aftenposten