Toine Sannes nådde ikke opp. Kriss Rokkan Iversen erstatter Lan Marie Berg i kampen om å bli ny nestleder MDG

Valgkomiteen i MDG har innstilt Kriss Rokkan Iversen som ny nestlederkandidat i partiet, etter at Lan Marie Berg lørdag trakk seg fra kampen.
Nyheter


Iversen er dermed innstilt til nestledervalget sammen Arild Hermstad, med Une Aina Bastholm som leder, opplyser MDG i en pressemelding.


Tirsdag avgjøres det om Toine Sannes blir innstilt som nestlederkandidat for MDG

Mandag ble det kjent at MDGs profilerte politiker, Lan Marie Berg, har trukket sin kandidatur til nestledervervet i Miljøpartiet De Grønne.


Iversen er gruppeleder for MDG på fylkestinget i Troms og Finnmark, viserektor ved UiT og gründer. Hun har også en doktorgrad i marine økosystemer.

– Hvis jeg blir valgt som nestleder vil jeg bruke all min kunnskap og erfaring til å utvikle det brede og moderne grønne folkepartiet sammen med resten av partiledelsen og partiorganisasjonen, sier Iversen.

– Jeg skal i hvert fall kunne si at jeg gjorde alt jeg kunne i møte med klima- og naturkrisen, sier hun.

Iversen overtar for Lan Marie Berg i nestlederkampen. Det ble mandag kjent at Berg trakk seg fra denne sist lørdag, som hun begrunnet med hensynet til familien.

MDG vil avholde ledervalg på sitt digitale landsmøte allerede førstkommende lørdag, kun en uke etter at Berg trakk sitt kandidatur.

Toine Sannes fra Sortland ble også nevnt som en av kandidatene til nestledervervet, før valgkomiteen presenterte sin innstilling.