Adrian Lund og NRK skal finne de vakreste nordlandsperlene

NRK vil finne de vakreste nordlandsperlene i sommer og frir nå til alle der ute som vet om en kjent eller ukjent nordlandsperle.

Adrian Lund fra Vesterålen jobber som foredragsholder. Han har gitt Tourettes syndrom et ansikt og fått Nordland fylkes døråpner-pris. FOTO: MALIN NYGÅRD SOLBERG / NRK  

Nyheter

Med en sommer der mange legger opp til ferie i egne hjemtrakter, og der nordmenn vil være turister i eget land, er alt tilrettelagt for å vise frem landet fra sin beste side.

Programleder Helge Lyngmoe og juryen skal sammen plukke ut de flotteste av folkets perler. FOTO: VILDE BRATLAND ERIKSTAD / NRK 

– Av erfaring vet vi at nordlendingene elsker å dele bilder av magiske Nordland – enten det er et strandparadis med varme og midnattssol, ei grotte der det alltid er litt kaldt og litt mørkt, eller kanskje bare hageflekken bak hytta, melder NRK i ei pressemelding.

Gleder seg

NRK-programleder Helge Lyngmoe leder juryen som skal plukke ut 10 av de beste nordlandsperlene.

Sammen med eventyreren Randi Skaug og foredragsholder og tidligere deltager i 71 grader nord, Adrian Lund, skal Lyngmoe og juryen bla seg gjennom flere hundre bilder.

Lyngmoe gleder seg til å få inn folkets bidrag.

– Det er rett og slett en veldig vanskelig oppgave å kåre den fineste sommerperlen i Nordland for det er så mange perler i fylket. Men desto mer spennende, sier jurylederen.

Lyngmoe sier steder som Lofoten og Helgeland blir for generelt, men ber publikum nominere konkrete steder og plasser som man opplever som en perleplass.

– Kanskje sitter du med ei drømmeutsikt som bare du vet om. Det kan være strender, fjelltopper, grender og egentlig hva som helst.