Snytindhytta kan bli kåret til Norges fineste DNT-hytte

Den Norske Turistforening (DNT) kårer Norges fineste DNT-hytte, og Snytindhytta er i finalen.

– Det er tøff konkurranse, så vi oppfordrer alle til å bli med og stemme fram Snytindhytta på ut.no, sier Trond Løkke.   Foto: Vesterålen Turlag

Nyheter

– En nasjonal jury har valgt ut Snytindhytta til finalefeltet, så nå er det opp til vesterålingene å stemme fram denne perlen i Blokkfjellan til topp-plassering, oppfordrer leder Trond Løkke i Vesterålen Turlag i ei pressemelding. Avstemninga skjer på ut.no fram til 1. august.

DNT har 550 overnattingshytter i hele landet – fra Finnmarksvidda i nord til Kristiansand i sør, og nå ønsker de å vite hva som er folkets favoritt. Finalistene er delt inn i to kategorier: 15 finalister er betjente hytter, og 15 finalister er selv- eller ubetjente hytter.

I Nord-Norge er det kun ubetjente hytter, og bare tre av dem er med i finalen, nemlig Snytindhytta i Vesterålen, Rabothytta på Helgeland og Tåkeheimen i Salten.

– DNT har en utrolig variasjon av hytter, og valgmulighetene er mange, så vi er veldig stolt over at vi er nominert. Det er tøff konkurranse, så vi oppfordrer alle til å bli med og stemme, sier Trond Løkke.

Har vunnet før

I 2013 ble Snytindhytta kåret av magasinet freeskier.com til ei av verdens 16 beste skihytter, og i 2014 stemte leserne av ut.no Snytindhytta fram som landets råeste toppturhytte.
Den ubetjente hytta er et yndet turmål for fjellvandrere, og de seinere år har flere og flere brattskikjørere funnet veien hit til hjertet av Vesterålsalpene. – Her finner du alt du trenger, fra dagstursekker til vedfyrt badstue, hyttebibliotek, 12V vind- og solstrømanlegg og 22 gode senger. Omgitt av de spektakulære Snytindan og med utsyn mot Møysalen og Møyene, er dette en hyttejuvel i Hinnøyas villeste fjellverden, skrev DNT om Snytindhytta i 2014.

Kåres i september

Og nå kan altså Snytindhytta rykke opp ett hakk – fra Norges råeste toppturhytte til Norges fineste hytte og folkets favoritt. Avstemninga foregår på ut.no fram til 1. august, og i septemberutgaven av Fjell og Vidde offentliggjøres de to vinnerhyttene.


BILDE A

Snytindhytta kan bli stemt fram som hele Norges fineste hytte. (Foto: Trond Løkke)


BILDE B

– Det er tøff konkurranse, så vi oppfordrer alle til å bli med og stemme fram Snytindhytta på ut.no, sier Trond Løkke. (Foto: Vesterålen Turlag)