Skal vurdere NFFs smittevernprotokoll

Etter et møte mellom kulturminister Abid Raja (V), idrettspresident Berit Kjøll og fotballpresident Terje Svendsen, ble det klart at helsemyndighetene skal vurdere NFFs smittevernsprotokoll.

Kultur- og likestillingsministeren Abid Raja hadde fredag møte med idrettspresidenten og fotballpresidenten om videre åpning av breddeidrett med kontakt for de over 20 år.   Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Nyheter

Det melder Idrettsforbundet i en pressemelding.

– Jeg opplever møtet som godt og konstruktivt hvor vi har en felles forståelse for de utfordringene idretten står ovenfor vedrørende gjenåpning for breddeidrett med kontakt for de over 20 år. Samtidig må vi respektere helsemyndighetenes råd knyttet til usikkerheten rundt den videre smitteutviklingen i Norge, sier idrettspresident Berit Kjøll og legger til;

– I Norge får idretten gode tilbakemeldinger på at vi har vært flinke til å følge de smittevernsfaglige rådene fra helsemyndighetene. Det må vi fortsette med for å unngå at vi får ny smittebølge i Norge, hvor vi igjen må stenge ned, sier Kjøll.

– Vil gjøre det lettere

Under møtet fredag, fortalte Raja at han hadde vært i kontakt med helseminister Bent Høie (H) for å undersøke muligheten for å fremskynde åpning av den øvrige breddeidretten for voksne. Helsemyndighetene er dog klare på at de ønsker å se an smitteutviklingen gjennom sommerukene før det på nytt vurderes om videre gjenåpning av idretten og samfunnet for øvrig skal skje.

Umiddelbart etter møtet skulle Raja gi Fotballforbundets smittevernprotkoll til helsemyndighetene for en rask vurdering av denne.

– Vi er takknemlige for at statsråden vil be helsemyndighetene om en snarlig faglig vurdering av NFFs smittevernsprotokoll for gjenåpning av breddefotballen over 20 år, som også skal kunne komme til anvendelse for øvrig breddeidrett for voksne med kontakt. En snarlig godkjennelse av protokollen vil gjøre det lettere å komme i gang raskest mulig med trening, kamper og konkurranser innenfor smittevernsfaglige rammer, gitt at smittesituasjonen fortsatt er under kontroll, sier Kjøll i pressemeldingen.

– Jobber målrettet

Norges idrettsforbund understreker i pressemeldingen at de er opptatt av å opptre som en ansvarlig samfunnsaktør og at de vil fortsette å ta sin del av den nasjonale dugnaden for å hindre en videre oppblomstring av smitte.

Kjøll sier at mesteparten av norsk idrett allerede er åpnet fordi at de har vært en konstruktiv pådriver for myndighetene og fordi at forbundet har vist seg tillitten verdig og fulgt smittevernbestemmelsene.

– Jeg har stor forståelse for frustrasjonen og utålmodigheten fra den delen av breddeidretten for voksne som ennå ikke har kommet i gang, men jeg opplever en kulturminister som jobber målrettet for idrettens beste og som står klar til å trykke på den grønne knappen for resten av breddeidretten så snart helsemyndighetene gir et klarsignal for dette, avslutter Kjøll.