Utsetter fristene for å kjøpe laksevekst

Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen (H) utsetter oppdretternes tidsfrist til å kjøpe vekst og melde seg på auksjon av laksevekst.

Regjeringen har utsatt fristen for oppdretterne. Hvis de ønsker å kjøpe vekst, er fristen til å melde seg 24. juli.  Foto: Geir Bjørn Nilsen

Nyheter

Det melder Nærings- og fiskeridepartementet i en pressemelding.

– Av ulike årsaker har enkelte selskaper oversittet fristene for å delta i kjøp av laksevekst. Nå endrer vi tidsfristene slik at næringsaktører som ennå ikke har meldt seg får en ny mulighet. Desto flere selskaper som tar del i veksten desto flere steder langs kysten kan vi få økt verdiskapning og sysselsetting, sier fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen (H).

Ifølge pressemeldingen har det vært slik at noen selskap har oversittet fristene for å melde seg på kjøpt av økt produksjonskapasitet for oppdrett av laks, ørret og sjøørett etter «Trafikklyssystemet».

Dette er bakgrunnen for at departementet endrer den såkalte auksjonsforskriften og kapasitetsforskriften med nye frister. Den nye fristen for å melde seg på i aksjonen som skal holdes 18. august, vil være 21. juli. Ny frist for selskap som har oversatt fristen for å kjøpe vekst til fastpris, eller såkalt unntaksvekst, vil være 24.juli.

Disse endringene medfører, ifølge pressemeldingen, ikke noen endring i det samlede volumet som blir tilgjengelig for salg.