Drar fram «skjulte» turistperler i Vesterålen

Overfor NRK Nordland drar reiselivssjefene i Vesterålen og Lofoten fram skjulte turistperler. Disse dras fram fra regionene.

Handelsstedet Tinden i Øksnes Vestbygd.  Foto: Tor-Martin Karlsen

Nyheter

Nordmenn ser i år ut til å ta oppfordringen til å feriere i eget land på ramme alvor. Enorme fergekøer i hele landsdelen understreker dette.

En ny undersøkelse fra Innovasjon Norge viser nå at to av tre nordmenn vil på norgesferie i sommer.

Tall fra Trafikkdata viser at trafikken på E10 Gullesfjord før Lofoten og Vesterålen i forrige uke økte med opptil 2000 flere bilister i døgnet fra i fjor, skriver statskanalen på nett.

NRK har derfor fisket fram turistsjefenes «hemmelige» turistperler i Lofoten og Vesterålen.

Reiselivssjef Astrid Berthinussen i Visit Vesterålen drar fram disse perlene fra vår egen, vakre region:

1. Fjærvoldstranda og Malnesstranda i Bø

– Rett ut mot storhavet. Det innbys til bading og kos i finvær, men også spenning når uværet slår innover mot strendene, sier Berthinussen.

2. Øksnes Vestbygd

– En kulturhistorisk båttur i den vakre skjærgården i Øksnes, byr selvsagt på vakker natur. Her er også noen skjulte perler langs ruten, sier hun til NRK.

3. Under Møysalen

Selv om du ikke har ambisjoner om å bestige Vesterålens høyeste fjell, er veien ut mot Kaljord en perle.

– Spisse tinder, eventyrlige fjorder og sjarmerende små samfunn langs veien, skildrer reiselivssjefen i Vesterålen.

Vakkert også i Lofoten

Når fungerende reiselivssjef i Destinasjon Lofoten, Hege Ragni Haugerud, blir utfordret til å plukke ut tre perler fra «storebror» Lofoten, velger hun å fokusere på disse reiselivsdestinasjonene:

1. Austvågøya

Tar man turen fra Fiskebøl, går ruten langs yttersiden av Austvågøy og inn i ett område med vakre omgivelser.

– Fine sandstrender og utmerket turterreng vil garantert gi deg lyst til å bruke god tid på denne turen, sier hun til NRK.

1. Rolvsfjord

Turen starter i Rolvsfjord på innersiden av Vestvågøy. Her går man langs den gamle ferdselsveien fra Rolvsfjord over Tjønndalsheia og til Aalan Gård. Der serverer de lokalprodusert mat. Dette er en av de eldste ferdselsårene i Lofoten.

– Dette er en fantastisk tur som passer hele familien, sier Haugerud.

2. Røst

Hovedøya Røstlandet er ikke mer enn 11 meter over havet på det høyeste. Den ekstreme beliggenheten og det flate landskapet gir mye himmel på Røst.

– Ta gjerne en rib-tur og opplev Storfjellet, Trenyken og Skomvær Fyr. Du får også sett det yrende fuglelivet Røst er kjent for på nært hold, oppfordrer Haugerud.