Trener for å bli redningshund

Redningshunder må også ha trening. Nylig testet de seg i Bø, i det som beskrives som fantastisk treningsterreng.

Sigrid Anette Solli sammen med Fanto. De var en av ekvipasjene fra Vesterålen som trente på redningsoppdrag i Bø.   Foto: Norske Redningshunder

Bamse tar en liten pause, men er klar til å bli med på nye oppdrag.   Foto: Norske Redningshunder

Nyheter

Norske Redningshunder Vesterålen hadde for ikke lenge siden en treningssamling i Bø, der i alt 18 deltakende ekvipasjer var med. Ni av disse var fra Vesterålen. Bø kommune hadde bidratt med støtte til samlingen, opplyser Julie Steffensen fra Norske Redningshunder i en pressemelding.

I løpet av tre dager var ekvipasjene – med hund og hundefører – i hard trening, for å kunne bli enda flinkere til å bidra med hjelp om uhellet skal være ute. Treningen består av å finne tre savnede personer som er i terrenget. Det meste av tiden foregikk treningen ifølge Steffensen i området mellom Eidet og Hovden.

Bamse tar en liten pause, men er klar til å bli med på nye oppdrag.   Foto: Norske Redningshunder

– Dette området er et fantastisk bra treningsterreng og laget setter stor pris på å gjennomføre treninger i området, opplyser Steffensen.

Takket være samarbeidspartnere har også laget fra Vesterålen til Norske Redningshunder fått kjøpe nytt sambandsutstyr, som ble testet grundig under treningssamlingen.