Her er årets beste i TellTur

2.821 deltakere tilbakela 84.000 turer og mellom 350.000-400.000 kilometer under TellTur i 2020 i Vesterålen.

Dette bildet, tatt av Linn Olsen, var et bildene kket ut som vinnere av fotokonkurransen TellTur.   Foto: Linn Olsen

Nyheter

Det kommer frem av en pressemelding fra prosjektet.

I tillegg til alle som ble premiert for deltakelsen, ble også bilder tagget med #telltur og kommunenavn premiert, en i hver kommune i Vesterålen.

Sesongen for TellTur er fra 1.april til 1. november. 84.000 turer vil si at hver av deltakerne har gått nærmere 30 turer i gjennomsnitt, og 141,8 kilometer i snitt, om en regner ut fra 400.000 kilometer totalt.

– Dette er imponerende tall. For regionen Vesterålen ble det nok et år med solid økning i deltakelse, skriver arrangørene, Vesterålen Friluftsråd, i pressemeldingen.

Flest turpoeng denne sesongen var det Odd Eirik Einarsen som fikk. Han oppnådde 8225 poeng, som ifølge pressemeldingen plasserte ham høyt på de nasjonale listene også.

Jim Roger Andersen og Lisbeth Knudsen ble trukket ut som vinnere av hver sin jakke fra prosjektet. Knudsen var også dne kvinnelige TellTur-deltakeren med flest turpoeng i år, med 6.800.

Dette bildet ble vinner av fotokonkurransen for Sortland og er signert Torgeir Sørensen.   Foto: Torgeir Sørensen

Blant barn var det Ask Røkenes som var mest aktiv, og scoret 1.820 turpoeng.

I tillegg ble det trukket ut et gavekort til en deltaker med mer enn 100 turpoeng, et gavekort som tilfalt en som hadde kallenavnet SanderB.

I klassen TellTur Elite, der det er snakk om å gå flere enn 25 unike turer, ble Astrid Andreassen trukket ut som vinner av gavekortet på 2.500 kroner. Den med flest unike turer var Lasse Brønbeck, som gikk 208 turer i løpet av de sju månedene konkurransen varte.

Hans Olav Søberg ble kåret til året hardhaus, etter å ha tatt for seg 104.843 høydemeter i løpet av sesongen.

37 lag stilte i bedriftskonkurransen, der Bøpuls stakk av med seieren. De fem deltakerne fra firmaet tilbakela 712 kilometer og skaffet seg 3.861 turpoeng.

Monica Lien Johnsen sendte inn dette bildet til fotokonkurransen med emneknagg #TellTur og ble kåret til det beste bildet fra Øksnes.   Foto: Monica Lien Johnsen

Blant de innsendte bildene med #telltur, ble følgende kåret til vinnere: Beate Lerøy (Bø), Linn Olsen (Hadsel), Lene Vråberg (Lødingen), Monica Lien Johnsen (Øksnes), Sara Wangen (Andøy) og Torgeir Sørensen (Sortland).