To positive på skip, men ingen Hadsel-beboere med positiv test lørdag

Hadsel kommune har fått svar på 120 korona-tester.

Ingebjørn Bleidvin, kommuneoverlege i Hadsel.  Foto: Arkivfoto

Nyheter

I en pressemelding opplyser Hadsel kommune at ingen av de 120 testene som var gjort av lokalbefolkningen og sendt til laboratoriet i Bodø, positive denne gangen.

Det er gode nyheter for et presset helseteam i Hadsel kommune. Det betyr at det fortsatt er 25 innbyggere i kommunen som har avgitt positiv korona-test i dette siste, store utbruddet.

Fredag kveld meldte kommunen om et skip som hadde lagt til kai ved Børøya med smittede om bord. Nå er det klart at to av besetningsmedlemmene har testet positivt for korona, opplyses det om i pressemeldingen.

Smittevernlege Martin Larsen Drageset kaller i pressemeldingen det hele for en god dag, men han advarer om at det ikke må jubles for tidlig.

- Det er fremdeles særdeles viktig at alle forholder seg til de tiltakene som er satt inn i forbindelse med dette utbruddet, sier Drageset.

Også lørdag ble det testet i Hadsel. 30 personer avla korona-test. Kommunen opplyser at det er personer som har blitt bedt om å ta test, men også personer som på eget initiativ har møtt opp.

– Vi fikk gledelige resultater i dag, men for at pila skal peke i rett retning også framover er det fortsatt helt nødvendig at alle begrenser sosial kontakt og overholder smitteverntiltakene, sier kommuneoverlege Ingebjørn Bleidvin.

Det to som var på skipet og er bekreftet syke, er hentet på land og satt i karantene, mens resten av mannskapet på det nevnte skipet, som ligger til kai på Stokmarknes, er satt i karantene og ilagt forbud mot å gå i land.