Slik blir vaksineprosessen i Hadsel

Her kan du lese hvilken rekkefølge korona-vaksinene kommer til å bli satt i Hadsel, om situasjonen fortsatt er som i dag.

Det har blitt testet heftig for korona i Hadsel de siste ukene. Snart er det vaksinene som overtar.   Foto: Øyvind Aukrust

Nyheter

VOL skrev onsdag at kommunene i Vesterålen vil starte med å sette korona-vaksinene i januar. Kommunelegene i Andøy, Hadsel og Sortland sa alle at de ville komme i gang med programmet så fort som mulig etter at vaksinene var mottatt og det ble åpnet for det.

Torsdag formiddag sendte Hadsel kommune ut en pressemelding med presisering om at de vil starte med vaksineringen så fort kommunen får de første forsendelsene med vaksinedoser, og hvilken rekkefølge vaksinene skal settes i Hadsel. De regner med å få de første dosene i januar

Korona-vaksinene skal være gratis i hele landet.

– Norge vil få tilgang på flere ulike vaksinetyper, men det er ennå usikkerhet knyttet til hvor raskt vi får vaksinene og kan tilby dem til anbefalte grupper. Vi vil komme tilbake med mer informasjon om hvilke grupper som anbefales vaksinasjon og rekkefølgen mellom disse, skriver Hadsel kommune i pressemeldingen.

Kommunen har vært den i Vesterålen med sterkest smittetrykk de siste ukene, der 25 personer siden 2. desember har testet positivt for covid-19.

Hadsel kommune opplyser at det ikke er nødvendig å kontakte kommunen eller fastlege for å sette seg på venteliste. Kommunen kommer til å ta kontakt med de gruppene som er anbefalt å ta en vaksine.

– Dette kan endte seg, men vi kommer til å informere om det dersom innbyggerne seg skal ta kontakt for vaksinering, opplyses det.

Myndighetene sentralt har bestemt rekkefølgen som personer i Norge skal få vaksinen, men denne kan endres underveis.

Slik er rekkefølgen for Hadsel:

1. Beboere i sykehjem og omsorgsbolig med heldøgnsbemanning (I Hadsel vil det si Riarhaugen, Thodebo, Innlandet alderssenter og Stokmarknes sykehjem.)

2. Eldre over 85 år

3. Eldre over 75 år og deretter de over 65 år

4. Personer 18–64 år med én eller flere nærmere spesifiserte sykdommer som de har fra før.

5. Foreløpig er ikke helsepersonell prioritert høyere enn disse gruppene, men dette kan endres dersom smittepresset øker, og hvis smittesituasjonen i helseinstitusjonene endrer seg.

6. Resten av befolkningen