Omkom etter å ha falt gjennom isen

En person gikk gjennom isen på Alsvågvannet i Øksnes julaften. Han ble senere meldt omkommet.
Nyheter

Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN) meldte på kvelden julaften at mannen i 50-årene som gikk gjennom isen på Alsvågvannet var omkommet som følge av skadene han pådro seg.

Mannen ble sendt med Luftambulansen til UNN, men meldingen om at han var omkommet kom like etter klokka 22 på kvelden julaften. Det var VG som var først ute med å melde om at mannen omkom.

Nødetatene rykket ut til Øksnes og Alsvågvannet like før klokka 17.00 på julaften, etter at de hadde mottatt tips om at en person skal ha gått gjennom isen på vannet.

Politiets operasjonssentral bekreftet dette overfor VOL. Klokken 17.10 opplyste vakthavende ved operasjonssentralen at ting tydet på at en person har falt gjennom isen og at de er på vei til stedet for å sjekke dette.

Brannvesenet skal ha kommet først frem til stedet og startet de første søkene. Det ble raskt satt i gang leteaksjon for å finne mannen.

Det ble også sendt luftambulanse fra både Harstad og Tromsø, opplyser de fra operasjonssentralen. Fra Tromsø ble det også sendt dykkere.

Klokken 17.20 meldte politiet på Twitter at Luftambulansen og brannvesenet var fremme på stedet og politi og ambulanse straks var på plass.

NTB meldte klokka 18.17 at det var nære kjenninger av mannen som meldte fra at han kunne gått gjennom isen ved sørenden av vannet. De ble opplyst at det ble funnet en råk i isen som dykkerne fra Luftambulansen fra Tromsø undersøkte, og at det også ble søkt i andre råker i området.

Klokka 19.25 opplyste politiet på Twitter at en mann var funnet. Det ble ikke sagt noe om tilstanden til mannen, men han var sendt med Luftambulansen til Tromsø.