Vurderer å rekonstruere hytta og brannen

I arbeidet med å finne årsaken til den tragiske hyttebrannen i Andøy, kan det bli aktuelt for Kripos å rekonstruere hytta og brannen.

Hytta brant helt ned til grunnen, og det er kun betongstolpene som hytta sto på som står igjen etter brannen.   Foto: Bjørn Inge Karlsen, VG

Nyheter

Det melder NRK Nordland fredag morgen.

Mens en mann kom seg ut, løp fire kilometer og fikk varslet om brannen, omkom en kvinne og fire barn i brannen natt til lørdag forrige uke. Krimteknikere fra Kripos har i flere dager jobbet for å finne årsaken til at hytta i Kobbedalen tok fyr.

Ifølge NRK fraktes material og gjenstander som er samlet inn fra branntomta til laboratoriet til Kripos i Oslo. Der skal de analyseres.

Håvard Arntzen, seksjonsleder i Kripos, sier at det er en tidkrevende jobb som starter.

– Det er en veldig komplisert branntomt. Jo større skader, jo vanskeligere er det å avdekke hvor brannen har startet, og hva som kan være årsaken til at det begynte å brenne, sier han til statskanalen.

Kripos er foreløpig ferdig med åstedet, og skal nå gjøre analyser som kan si noe om hvordan brannen startet.

I dette arbeidet kan det ifølge NRK bli aktuelt å rekonstruere deler av åstedet fysisk eller i 3D-format.

Arntzen sier at hvis det er hensiktsmessig kan det bli aktuelt for dem å gjennomføre brannforsøk på Kripos eller på et annet egnet sted. Dette for å sjekke om de får til samme brannutvikling som det var i Kobbedalen.

– Dette gjør vi for å teste ut hypotesene våre, og ser hva som støtter den ene hypotesen framfor den andre, sier han til NRK.


Kripos om årsaken til hyttebrannen: − Vi har flere hypoteser

ANDØY/VÅGAN (VG) – Vi vet hvor viktig det er at de pårørende får et svar på hva som skjedde, sier Kripos-leder om hyttebrannen i Andøy kommune.Familie etter hyttebrannen i Andøy: − Vi er i dyp sorg

Pårørende etter den voldsomme hyttebrannen i Vesterålen forteller om en vanskelig tid, men sender en takk til lokalsamfunnet og hjelpeapparatet.Disse omkom i hyttebrannen

Fem personer omkom i hyttebrannen ved Bjørnskinn i Andøy lørdag.