681 nye koronasmittede siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 681 koronasmittede i Norge. Det er 104 færre enn samme dag i forrige uke og 219 flere enn dagen før.

Illustrasjonsfoto   Foto: Heiko Junge/NTB

Nyheter


Tallene pleier å være noe lavere i helgene. Ved midnatt natt til mandag er det til sammen registrert 93.150 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

De siste sju dagene er det registrert til sammen 6.211 nye smittetilfeller i Norge. 4,5 millioner koronatester er til nå gjennomført her i landet.

595.899 personer har fått første dose av koronavaksinen, og 269.901 personer har fått andre dose.

Søndag var 275 koronasmittede pasienter innlagt på sykehus i Norge. Det er en økning på elleve pasienter fra dagen før.

Ved Nordlandssykehuset var det natt til mandag registrert fire innleggelser som følge av korona-smitte. Alle de fire er innlagt ved sykehusets avdeling i Bodø.

Ifølge VGs og Folkehelseinstituttets oversikter over smitteutviklingen, er antallet aktive smittetilfeller, tilfeller der smitten er registrert i løpet av de siste 14 dagene, sunket til under 100 i Nordland. Det er flere uker siden tallet sist var så lavt. Ifølge oversikten er det nå 93 aktive smittetilfeller i fylket, der Bodø med 69 tilfeller har klart flest.

Sortland og bø er de to kommunene i Vesterålen som fortsatt har aktive smittetilfeller. Totalt seks personer er fortsatt i isolasjon etter de siste utbruddene.

Over 61 prosent av de 656 døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om ni dødsfall i Norge. Om de har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.