Nav kunne ikke gi støtte:

Måtte flytte fra Andøy for å bli godkjent lege

Sudanske Sarra Elmahir (33) skal opp til fagprøven for leger i slutten av mai. Imot hennes vilje måtte hun flytte til Kristiansand for å gjøre det. Nav Andøy kunne ikke love henne økonomisk støtte, i motsetning til Kristiansand som sa ja.

Familien fra Sudan lengter tilbake til Andøy og forstår fortsatt ikke hvorfor Nav Kristiansand kunne støtte mamma Sarra Elmahir for å få norsk legegodkjenning, når ikke Nav Andøy kunne gjør det. Mannen Akrm Idris var bussjåfør i Andøy, og jobber nå som bussjåfør i Kristiansand. Barna Muhammed (7) og Isa (3) trives godt i skole og barnehage på sitt nye hjemsted.   Foto: Innsendt

Nyheter

Sarra forteller at hun kom direkte til Andenes fra Sudan til mannen sin for familiegjenforening i 2017. Mannen Akrm Idris (40) hadde kommet i 2015. De hadde et barn på tre år den gangen. Nå har de fått et barn til, og har to gutter på syv og tre år.