247 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 247 koronasmittede i Norge. Det er 62 mindre enn samme dag i forrige uke.

Etter noe dager med høyere smitte, har smitten blitt redusert de siste dagene.   Foto: Berit Roald / NTB

Nyheter


De siste sju dagene er det i snitt registrert 408 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 424, så trenden er nå synkende.

I Oslo er det registrert 63 nye koronasmittede siste døgn. Det er 18 under snittet de sju foregående dagene. De siste to ukene har det i snitt blitt registrert 93 smittede per dag.

Det er vanligvis færre som blir registrert som smittet i helgene og på helligdager.

Ved midnatt natt til mandag var det utført 5,3 millioner koronatester her i landet siden februar i fjor. I alt har 119.299 personer testet positivt.

Til nå har 1.556.905 personer har fått første dose av koronavaksinen, og 574.194 personer har fått andre dose.

Søndag var 107 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var to færre enn dagen før. Ved Nordlandssykehuset avdelinger var det ingen innlagte søndag.

I Nordland ble det registrert ti nye tilfeller i løpet av søndag. Alle de nye tilfellene fra Nordland er registrert i Narvik, viser tallene fra Folkehelseinstituttet, som også er gjengitt av VG.

Det er totalt 35 aktive smittetilfeller i Nordland, som vil si tilfeller der smitten er registrert i løpet av de siste 14 dagene. Ingen av de aktive tilfellene er fra Vesterålen. Narvik med 20 tilfeller står for flest i Nordland for øyeblikket.

Til sammen er 774 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

58,9 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 17 dødsfall i Norge.