Fødselsnumre på avveie i Hadsel:

Datatilsynet: – Fødselsnumre er gitt en særskilt beskyttelse

Camilla Nervik i Datatilsynet sier at selv om fødselsnumre ikke er sensitive personopplysninger etter personopplysningsloven, skal de ikke deles uten at det er nødvendig.

Camila Nervik i Datatilsynet sier at hverken personnumre eller lista over hvem som skulle vaksineres skulle vært sendt ut til ansatte i Hadsel kommune. Hun tror imidlertid ikke det som har skjedd vil få noen alvorlige konsekvenser.   Foto: Ilja C. Hendel/pressebilde

Nyheter

Som VOL omtale på onsdag sendte Hadsel kommune først en liste over hvilke ansatte som skulle få andre dose av koronavaksinen til en rekke avdelingsledere i helse- og omsorgstjenesten. Deretter sendte en av avdelingslederne lista videre til sine omkring 60 ansatte, for at de selv skulle kunne sjekke når de hadde fått time.