169 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 169 koronasmittede personer i Norge. Det er 282 færre enn samme dag i forrige uke.

Illustrasjonsfoto  Foto: Berit Roald / NTB

Nyheter


De siste sju dagene er det i snitt registrert 344 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 445, så trenden er synkende.

Ved midnatt natt til mandag var det utført 5,6 millioner koronatester her i landet siden februar i fjor. I alt har 124.824 personer testet positivt.

Til nå har 1.631.293 personer har fått første dose av koronavaksinen, og 967.110 personer har fått andre dose.

Søndag var 76 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var fem færre enn dagen før. Ved Nordlandssykehuset, som har avdeling på Stokmarknes, er det ikke registrert noen innlagte som følge av korona på deres siste oppdatering.

I Nordland ble det søndag rapportert om et smittetilfelle, fra Bodø.

Det er ved inngangen til mandag 60 aktive smittetilfeller, tilfeller som er registrert hos Folkehelseinstituttet i løpet av de 14 siste dagene. Hadsel, Sortland, Øksnes og Lødingen står alle oppført med et tilfelle hver på statistikken, som også publiseres av VG. Hadsel var den siste kommunen som meldte om smitte i kommunen, det gjorde de 18. mai. De øvrige tilfellene er trolig snakk om personer med folkeregistrert adresse i kommunene, men som er bosatt et annet sted.

Til sammen er 783 koronasmittede personer døde i Norge siden mars i fjor viser foreløpige tall. 58,5 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 17 dødsfall.