168 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 168 koronasmittede personer i Norge. Det er 77 færre enn samme dag i forrige uke. I Nordland var det tre nye tilfeller.

Det er registrert tre nye smittede i Nordland det siste døgnet.   Foto: Marius Birkeland/arkiv

Nyheter


De siste sju dagene er det i snitt registrert 290 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 384, så trenden er fallende.

I alt har 126.689 personer testet positivt for covid-19 siden i fjor. Til nå har 1.757.648 personer fått første dose av koronavaksinen, og 1.157.601 personer har fått andre dose.

Fredag var 63 koronapasienter innlagt på sykehus. Ved Nordlandssykehuset er det for tiden to personer innlagt med koronarelatert sykdom, begge ved sykehusets avdeling i Bodø. Det opplyses gjennom Nordlandssykehusets nettsider.

Lørdag ble det meldt inn tre nye smittetilfeller i Nordland fylke. Et av tilfellene er fra Vestvågøy kommune, mens de to andre stammer fra Saltdal.

Det er 41 pågående tilfeller i Nordland, der Saltdal har flest med sine 11 tilfeller innrapportert i løpet av de siste 14 dagene. Åtte av de pågående tilfellene stammer fra Narvik, mens Brønnøy har seks og Bodø fem. Sortland, Lødingen og Øksnes står alle oppført med et pågående tilfelle, men i alle tre kommunene er dette snakk om en person med folkeregistrert adresse i kommunen som er bosatt et annet sted i landet.

Til sammen er 785 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020.